”Nya regler från och med idag”

Per återställer ordningen på Fame Factory

1 av 4 | Foto: Strix
Per fick prova på att bli sminkad av ett äkta proffs.
NYHETER

Per repade mod efter gårdagens katastrofala danslektion och meddelade att hädanefter skulle det bli ändring.

Eleverna lyssnade uppmärksammat och fick även en lektion i konsten att sminka sig.

Som bekant räcker det inte alltid att framföra en potentiell hit - det gäller även se rätt ut.

Våra vänner på Fame Factory hade denna dag fått expertishjälp inom dessa områden, närmare bestämt av en make-up-artist ock en kostymör. Per och Mia ställde upp som osminkade testpersoner och det var uppskattat eftersom lektionen avslutades med braskande applåder. En rejäl uppsättning scenkläder hade anlänt till skolan och tillsammans med kostymören Jeanette skulle de rätta plaggen väljas ut.

– Det är viktigt att deras känslor och uttryck får komma fram, förklarade hon. Eleverna, framförallt tjejerna provade lyckligt kläderna och Mia poängterade betydelsen av kläder och styling.

Kärt återseende

Eftersom tjejerna minskat allteftersom rådde det nu plötsligt akut brist på kvinnoröster i kören. Man hade därför beslutat att kalla in de gamla bekantingarna Johanna och Jessica. Ett kram - och pusskalas utan like utbröt och Johanna myste:

– Det här passar mig utmärkt, att få komma hit och öva in lite stämmor, svajsa runt på scenen och backa upp tjejerna.

Johan passade på att krama om Jessica och skojade:

– När jag åker ut ska jag f-n komma hit och spela tamburin?

Smickrande erbjudande

Under programmets gång har vi vid ett flertal tillfällen fått smakprov på Peters talang när det kommer till låtskrivande och nu plötsligt fick han ett hett erbjudande. Bert ringde nämligen och meddelade att självaste Rix FM ringt och frågat efter den låt han tävlade med senast. Omedelbart avgjordes att ”Utan dig” skulle spelas in, så Peter och kollegan Pontus satte omgående igång med arbetet.

– Nu ska jag suga åt mig lite av detta och ladda mig med enorm positiv energi och smitta ner de andra med, sade en lycklig Peter senare ifrån skivstudion.

Nya regler

Gråtfärdig hade Per avbrutit gårdagens danslektion men så kan man ju givetvis inte ha det i längden. Nu skulle det bli ändring.

– Jag har anpassat mig och engagerat mig så in i helvete för er ska ni veta.

Han berättade vidare att de som inte skötte sig, skulle helt enkelt bli tvungna att lämna lektionen hädanefter. Och tydligen funkade det, då lektionen flöt på utan några som helst problem.

En nöjd Per slog sig senare ner i lärarrummet med sina kolleger för att avgöra vem som skulle få titel ”Veckans elev” och en rörd Martin kunde senare konstatera att ytterligare 15 poäng lagts till hans pott. Motiveringen var följande:

– En riktigt kämpe som arbetet mycket hårt och arbetar mycket hårt och målmedvetet inom varje område. Har gjort så ända från början, förklarade Monica.

Det bar av mot Skövde och den sedvanliga ljusrepetitionen, och väl på plats fick de hjälp och råd av Per med staging.

Att försöka sig på att gissa utgången verkade som vanligt lönlöst, liksom att försöka utröna vilka två som hade störst chans på stipendiepengarna.

Vi får vänta och se helt enkelt....

Anna Bergstrand