Direktören knivhöggs i sovrummet

NYHETER

Chefen vid ett stort svenskt företag blev överfallen i sovrummet i Gåshaga på Lidingö.

Han kämpade för sitt liv mot en knivman som högg gång på gång i hans rygg och armar.

- Jag var säker på att jag skulle dö, säger han till Aftonbladet.

Foto: MAGNUS WENNMAN
ÖVERFALLEN I SITT HEM Chefen bor i det exklusiva bostadsområdet Gåshaga i Stockholm. Svårt skadad lyckades han fly ut på gatan.

Den 34-årige knivmannen är engelsman men uppehåller sig periodvis i landet. Den senaste tiden har han varit inneboende hos flickvännen till en 41-årig toppchef på ett stort svenskt företag.

En lördagsnatt i januari följde engelsmannens flickvän med honom till lägenheten i Gåshaga. Paret delade en taxi med lägenhetsinnehavaren och toppchefen.

- Vi gick och la oss när vi kom hem, men när vi hörde att de bråkade gick min tjej upp för att se efter vad som hände, säger chefen.

Knivmannen slog ned flickvännen så hon tappade medvetandet. Några minuter senare klev han in i sovrummet.

- Han dök emot mig med kniven och sa att han skulle döda mig. Jag hann vrida mig undan så att han träffade i ryggen och armarna, säger den 41-årige chefen.

Med blodet sprutande lyckades han ta sig ur sängen och forcera knivmannen och fly ut i endast kalsongerna.

- Jag segnade ned på en gräsmatta men vågade först inte skrika på hjälp. Det var alldeles tyst inne i lägenheten och jag visste inte om tjejerna var döda.

Försökte ta sitt liv

Efter sex veckor är han långt ifrån återställd. Nerverna i höger arm är avskurna så att handen inte fungerar och i ryggen har han fått infektioner i de öppna såren.

Efter mordförsöket försökte engelsmannen att ta sitt liv genom att sticka kniven i halsen och han skadade sig illa.

- Han har inte kunnat förklara varför han gjort det, säger kammaråklagare Barbro Herrmann.

I slutet av november förra året dömdes mannen till fängelse i sex månader för misshandel. Nästa vecka åtalas han för mordförsök.

Camilla Norström