Martin ute ur Fame Factory

Ida vann stort i sista omgången

1 av 3 | Foto: Strix
Dajana var mer än nöjd med sitt uppträdande och med det faktum att hon ”satte” alla tonerna.
NYHETER

För första gången under denna säsongen av Fame Factory lyckades en tjej stå pall gentemot en kille i veckofinalen. Dessutom skulle stipendipengar till de som låg högst på poängtoppen delas ut...

Tro’t eller ej men halva terminen har redan gått men så går det fort när man har roligt.

Den här kvällen var det mer än bara tävlingen som stod på spel, det hade även blivit dags att dela ut de åtråvärda stipendiepengarna.

I Greenroom fanns givetvis reportern Tobias som med sedvanlig glättighet pejlade läget bland våra skönsjungande vänner. På plats satt en spänd Dennis som insett att eftersom han inte skulle på scen denna finalgång var det inte mycket han kunde göra åt poängställningen.

– Lite jobbigt idag faktiskt och ett känsligt ämne att prata om, förklarade han.

Inne i Olssons Lada berömde programledaren Sofia publiken för dess stöd och uppmanade dem att applådera sig själva. Även Fame Factory bandet, under ledning av Stig Lindell fick uppskattande applåder.

Kvällens startfält

Först ut var Peter med sin egenskrivna ”Om du vill”, en ösig låt som fick publiken att jubla och kasta upp nallebjörnar på scen. Kvällens andra kille, Martin, hade valt att framföra en countryinspirerad ballad vid namn ”A part of me” . Det långsamma tempot fortsatte i och med Idas låtval ”Pearl” medan Mia rockade loss med låten”Superstar”. Hon bjöd på en fartfylls show med mycket energi. ”Som en blomma slår ut” var från början en ballad med fransk text men Dajana och Johan hade satt svensk text på den och denna afton var det Dajana själv som sjöng den.

Juryn säger sitt

Kvällens pausmusik stod ingen mindre än Eric Gadd för och hans ”Stay this Way” kunde man njuta av medan juryn hade sin obligatoriska överläggning.

En inte alldeles lätt uppgift tydligen eftersom alla varit så genomgående bra denna omgång.

Poängen fördelade sig, att Martin och Ida skulle göra sig klara för varsitt extranummer medan Peter stod som vinnare.

Martin har uppenbart en förkärlek till ballader och under publiken jubel sjöng han ”Always on my mind”, medan Ida valde Bette Midlers gamla signaturmelodi ” The Rose”.

När publiken sagt sitt visade det sig att Ida gick segrande ur striden denna gång med hela 67 procent mot Martins 33.

Det är alltså helt möjligt för en tjej att slå ut en kille i FF-sammanhang!

Stipendiaterna

I och med sin seger gick Peter nu plötsligt om Johan och tillsammans med Dennis blev dessa två de lyckliga vinnarna av stipendiepengarna, 25 000 kr per man. Grattis pojkar!

Vi tackar även Martin för hans medverkan i Fame Factory och önskar honom lycka till i framtiden.

Resultat från veckans final:

Anna Bergstrand