14-årig flicka föll tio meter från balkong

Klarade sig – med skador i ansiktet

NYHETER

GÖTEBORG

En 14-årig flicka föll från en balkong på tredje våningen i ett bostadshus i Kortedala i Göteborg på söndagen.

Hon klarade fallet på närmare tio meter förvånansvärt bra. Hon fick skador i ansiktet och klagade över smärtor i höften. Flickan fördes i ambulans till barnkliniken på Östra sjukhuset i Göteborg.

- Hon har haft änglavakt, konstaterade personalen på akuten. Det har gått otroligt bra med tanke på det höga fallet, sade Margareta Bjerkman, informationsansvarig på sjukhuset till TT.

Omständigheterna kring fallet, som skedde vid lunchtid på söndagen, var inledningsvis lite oklara. Flickans några år äldre två bröder hördes under dagen av polisen.

- Vi har haft tekniker i lägenheten och det vi fått fram hittills tyder inte på att något brott begåtts, sade Staffan Lundblad, inre befäl vid Kortedalapolisen till TT vid 18-tiden på söndagen.

Ville se bättre

- Vi har hört ett par tre vittnen och deras berättelser tyder på att hon självmant klivit över balkongräcket. Flickan själv har sagt att hon klättrat över för att se bättre. Vad hon skulle se har hon inte kunnat förklara, men hon har förmodligen blivit omtöcknad av fallet, sade Lundblad.

Ett vittne har sett flickan hänga kvar i balkongräcket en stund innan hon tappade taget. Enligt detta vittne fanns då inga andra människor på balkongen.

Hennes bröder hade inte sett något av olyckan eftersom de sov inne i lägenheten.

TT