Ute från FF men inte lottlös

Martin rodde hem skivkontrakt

1 av 4 | Foto: Strix
– Det är spelets regler, någon måste ju åka, förklarade en tårögd Martin.
NYHETER

Martin fick se sig besegrad av Ida under veckofinalen men blev nästan omgående lovad ett skivkontrakt av Bert.

Men inte nog med detta - det hade även blivit dags att dela ut de åtråvärda stipendiepengarna.

– Det kändes tufft, sammanfattade en sammanbiten Martin efter att siffrorna hade räknats ihop. Även Bert skruvade bekymrat på sig:

– Det här är hemskt! Usch, det är det värsta jag vet.

Efter att siffrorna presenterats var Bert dock snabbt framme vid Martin och på stående fot erbjöds han ett skivkontrakt. Chanserna är med andra ord stora att vi får höra ännu mer utav Martins countrystämma framöver.

På vägen hem till Skara satt tre nöjda tjejer och höll tummarna för att trenden nu var bruten och att de kommit för att stanna...

För första gången intogs den obligatoriska avskedschampagnen till tonerna av ”En liten gåsapåg från Skåne”. Martin, vår allas skånepåg passade även på att tacka alla som stöttat honom under den här tiden och poängterade hur mycket breven och blommorna betytt för honom.

Stipendiaterna belönas

Kvällarna då veckofinalerna hålls brukar bli rejält sena och med lite sömn som resultat. Så även denna gång, men nu reagerade Monica inför sina för dagen något hålögda elever. Man får inget vettigt gjort med så pass lite sömn så hädanefter fick de allt börja respektera ”dagen efter”. De kunde ju börja med att dricka lite starkt kaffe. ..

Denna dag var lite extra festlig eftersom stipendiaterna skulle tilldelas sina pengar så en liten buffé hade anordnats dagen till ära. Men innan dess var det givetvis lektioner som vanligt och för Ida hade det blivit dags att gå igenom senaste framträdandet med Robert.

Hon var lite besviken, dels för att juryn valde att inte ge henne poäng men hon hade även gått och hoppats lite på stipendiepengarna. Robert peppade henne dock och manande henne nu att hugga in på något nytt och spännande.

I loungen hade en festlig buffé dukats upp och våra vänner tog för sig höll en glad Micke Solfors ett kortare anförande. – Jag är oerhört stolt, glad och ärad att från Fame Factorys Foundation tilldela Peter Simson och Dennis Radoicic 25.000 kronor var i stipendiepengar. Peter var strålande lycklig och sammanfattade det hela med:

– Hela min vistelse här är över förväntan!

Lätta till sinnet

Så pass lycklig var han att han under masterclassen valde låten ”Just a gigolo”, just därför att han kände sig extra lättsinnig just denna dag.

Monica reflekterade senare i allmänhet över elevernas arbete:

–Jag tror nu att det någonstans så börjar man nosa på en stor final och vad man har för möjligheter.

Senare på kvällen var en mindre nattklubbsspelning inplanerad i sörmländska Nyköping.

Eftersom Martin lämnat gruppen bad man istället Dennis att hoppa in i hans ställe vilket han inte alls var sugen på. Han förklarade istället att han hade massor att göra:

– Om jag får skita i det så gör jag det?

Kamraterna reagagerade en smula över hans inställning: med tanke på att han precis vunnit en stor summa pengar borde han kanske vara lite gladare. Dessutom hade alla minsann lika mycket att stå i.

– Jag kan upplevas som väldigt negativ nu men jag har faktiskt väldigt mycket emot mig här. Har haft två skitveckor och en miljon personliga bekymmer, försvarade sig Dennis med.

Våghalsig idé

De andra lyckades till slut få honom att packa och det var ett något oförberett gäng som gav sig iväg. De hade fått i uppgiften att beröra sin publik så ballader stod på repertoaren.

– Det är lite vanskligt eftersom det är en nattklubb vi ska spela på, inflikade Johan glatt och fortsatte:

– Jag är lite orolig för att det är en knasig idé men så får det bli.

Och visst funkade det! Ballader till trots, så var det en jublande publik som de senare på kvällen lämnade.

Våga och vinn heter det ju som bekant!

Anna Bergstrand