17-åringen dödade sin styvpappa efter sexövergrepp

Nu åtalas pojken för mord

1 av 2 | Foto: PATRICK PERSSON
HÄMNDEN Den 42-årige taxichauffören sköts med flera skott i huvudet. Mordet var den 17-årige styvsonens hämnd för år av sexuella övergrepp.
NYHETER

MALMÖ

Den 42-årige mannen utsatte sin 17-årige styvson för sexuella övergrepp.

I november förra året kom hämnden.

Styvsonen sköt ihjäl 42-åringen med flera skott i huvudet.

Mitt i natten den 15 november förra året kallades 42-åringens taxi till en adress på Södervärnsgatan i Malmö. Där mötte han sin 17-årige styvson.

De började gräla med varandra och plötsligt slet 17-åringen upp ett vapen och avfyrade åtta skott. Tre kulor träffade 42-åringen i huvudet och fyra i överkroppen.

Greps hos mamman

Flera vittnen som hörde skottlossningen såg en ung man fly från platsen. Dagen efter greps 17-åringen hemma hos sin mamma.

Mordvapnet har inte påträffats och det är inte känt om 17-åringen på något sätt arrangerat att 42-åringens taxi beställdes till Södervärnsgatan. Beställaren av taxin var en kvinna som inte har identifierats.

I går lämnade kammaråklagare Birgitta Müller in mordåtalet mot 17-åringen till Malmö tingsrätt. De delar som rör de sexuella övergreppen är sekretessbelagda.

De terroriserades

- Av hänsyn till pojken kommer stora delar av rättegången att hållas bakom stängda dörrar, säger Birgitta Müller.

17-åringen erkänner mord, men säger att han inte minns något av händelsen eftersom han blev förblindad av raseri på grund av styvpappan igen började prata om sexuella övergrepp.

Förhören med 17-åringen visar hur han och hans mamma terroriserades av 42-åringen.

17-åringen var 15 år när de sexuella övergreppen började.

Sommaren 2000 gav 42-åringen sin styvson två slag med öppen hand när denne inte ville avsluta ett telefonsamtal. Mannen dömdes senare till villkorlig dom för misshandel.

Bråken i familjen ledde till att 17-åringens mamma och 42-åringen separerade.

Men 17-åringens hat mot styvpappan avtog inte.

Per-Ola Ohlsson