Kvinna drogad och våldtagen av gäng

Tre unga män häktade – ytterligare fyra kan ha deltagit

NYHETER

Tre män har häktats – misstänkta för att ha drogat och våldtagit en 35-årig kvinna.

Polisen uppger att de tillhör ett våldsamt gäng i Botkyrka – kända för våld och knarkbrott.

– I gängmiljön är det tyvärr ganska vanligt med sexuella övergrepp mot tjejer, säger Fredrik Gårdare, chef för Fittjakommissionen, till Aftonbladet.

Den 35-åriga småbarnsmamman träffade männen på krogen, en kväll i mitten av februari. De pratade och drack – och lämnade stället gemensamt.

Efter det är hennes minnebilder suddiga. Polisen är övertygad om att gängmedlemmarna drogade henne.

Barnen inte hemma

De tre männen följde med kvinnan hem. Hennes barn var inte hemma och övergreppen misstänks ha börjat direkt. De tre misstänks ha våldtagit kvinnan – och det handlar om mycket grova övergrepp.

– Det finns misstankar om ytterligare gärningsmän. Jag vill inte gå in på antalet, säger Fredrik Gårdare som är chef för den särskilda gänginsatsen, SGI.

Men källor uppger för Aftonbladet att det kan röra sig om fem eller sju våldtäktsmän. De tre häktade männen ska ha ringt efter sina kompisar när de var färdiga med kvinnan.

De tre männen – 20, 21 och 22 år gamla – har suttit häktade en tid på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt alternativt grovt sexuellt utnyttjande. Flera av deras kamrater är misstänkta, men polisen har inte gripit någon av dem.

Ett våldsamt gäng

De tre männen finns i utkanten av ett våldsamt gäng.

– Det är en central grupp i gängmiljön i Tumba som håller på med mycket grov brottslighet, säger Fredrik Gårdare.

Männens brottsregister som innefattar både vålds- och narkotikabrott. Och polisen lägger stor kraft på att lösa våldtäkten.

– All personal från SGI jobbar nu mer eller mindre med att utreda detta. Vi lägger ned mycket tid på det, säger Fredrik Gårdare.

Offret mår i dag mycket dåligt. Övergreppen ska, enligt Aftonbladets källor, ha varit mycket grova.

Fredrik Gårdare berättar att övergrepp inte är ovanliga i de kretsar männen ingår i.

– Det är tyvärr ganska vanligt med sexuella övegrepp mot tjejer i gängmiljön i Botkyrka. Tjejer utnyttjas hänsynslöst på olika sätt, även sexuellt, säger han.

De tre männen förnekar brott.

Mattias Lundell, Camilla Norström