35-årig mamma våldtogs av gäng - i flera timmar

Männen drogade kvinnan innan övergreppen

Foto: MAGNUS SANDBERG
Den 35-åriga tvåbarnsmamman träffade de tre männen på TB:s Sportbar i Tumba söder om Stockholm. Kvinnan drogades innan de tre männen tog sig in i lägenheten där de våldtog henne. När de var färdiga ringde de sina kompisar som fortsatte med övergreppen.
NYHETER

I timmar blev tvåbarnsmamman våldtagen av män från det kriminella gänget Fuck for life, FFL.

När de var färdiga stal de barnens sparbössor.

- Tjejer utnyttjas på ett hänsynslöst sätt i gängmiljön i Botkyrka, säger Fredrik Gårdare, chef för särskilda gänginsatsen.

I mitten av februari var den 35-åriga mamman på TB:s Sportsbar i Tumba med en väninna.

Där träffade hon tre män, 20, 21 och 22 år, som hon känner till sedan tidigare.

Sällskapet lämnade baren gemensamt. Därefter lyckades männen på något sätt droga kvinnan.

Preparerad cigarett

Enligt uppgifter till Aftonbladet bjöd de henne på en preparerad cigarett och efter det är kvinnans minnesbilder bitvis oklara.

Så fort männen tagit sig in i hennes lägenhet började de utnyttja henne sexuellt. Hon försökte värja sig, men kombinationen av alkohol och den okända drogen gjorde henne svag.

När trion var färdig ringde de efter sina kompisar. Övergreppen ska ha fortsatt i flera timmar.

Innan männen gick stal de sparbössorna från kvinnans barn. De innehöll ett par tusen kronor. Inget av barnen var hemma.

Förövarna lämnade många spår och tre män har sedan en tid suttit häktade misstänka för våldtäkten. De är väl kända av polisen.

- De finns i gängmiljön i Botkyrka och tillhör en gruppering med beteckningen FFL, säger Fredrik Gårdare.

FFL står för för Fuck for life som är ett kriminellt gäng som bildades för ett par år sedan i Botkyrka. De rånar, stjäl och begår narkotikabrott och de allra flesta av de unga medlemmarna är dömda för grov kriminalitet.

"Alla tjejer är horor"s

Ett annat kännetecken är en förnedrande kvinnosyn.

- Tjejer utnyttjas hänsynslöst på olika sätt, även sexuellt. De ses mer eller mindre som leksaker som de kan behandla illa, säger Fredrik Gårdare.

Aftonbladet har talat med personer som känner till FFL och de häktade killarna.

- Det här förvånar mig inte, de har ingen respekt alls för tjejer. I deras värld är alla tjejer horor, säger en man i Tumba.

Vid SGI har gruppvåldtäkten fått högsta prioritet. Av utredningstekniska skäl är Fredrik Gårdare förtegen om detaljerna i utredningen.

Men enligt Aftonbladets källor har männen förnekat brott. I förhör har de förklarat att de ringt sina vänner för att kvinnan aldrig fick nog.

Kvinnan mår enligt uppgift mycket dåligt. Hon får stöd i form av terapi. Personer som känner henne beskriver henne som en snäll, hjälpsam och social tjej med många vänner.

Polisen bekräftar att hon aldrig haft med de kriminella gängen att göra.

Camilla Norström