Dykningar efter 16-åring resultatlösa

Pojke från Oskarshamn saknas fortfarande

NYHETER

Sökandet efter den försvunne 16-årige pojken i Oskarshamn fortsatte på onsdagen med dykarundersökningar i stadens hamnbassäng. Både dykare och en fjärrdriven undervattenskamera från Kustbevakningen sökte igenom bassängen utan resultat.

  Dykningarna fortsätter emellertid under torsdagen, uppger vakthavande polisbefäl i Kalmar för TT.

  - Huvudstråket från den fest som 16-åringen besökte i lördags mot pojkens hem går via hamnområdet.

  Annars beslutade polisledningen i tisdags kväll att dra ned på de mer omfattande eftersökningarna. Tidigare har hemvärnet och skolkamrater till 16-åringen hjälpt till med att söka igenom bostadsområden i Oskarshamn och kringliggande områden.

  Sextonåringen lämnade ensam festen på lördagskvällen och har sedan dess varit spårlöst försvunnen. Föräldrarna anmälde honom som saknad tidigt på söndagsmorgonen. Det finns inga indikationer på vad som kan ha hänt.

  I måndags hjälpte en polishelikopter från Malmö till med sökandet men insatsen försenades av dimma i Stockholm som hindrade helikoptern att lyfta. På onsdagen fick polisen i Kalmar kritik för att den inte i stället begärde hjälp från Flygräddningscentralen i Göteborg som kunde beordra fram en helikopter från F17 i Ronneby, rapporterar TV 4 Sydost.

  Men Kalmarpolisens informationschef Ulf Karlsson avvisar kritiken och säger att det är lätt att vara efterklok. Det fanns enligt honom ingen anledning att tro att den beställda helikoptern skulle försenas.

TT