Don Johnson: Jag sysslar inte med penningtvätt

NYHETER

BERLIN

Skådespelaren Don Johnson försöker rentvå sig.

- Jag sysslar inte med penningtvätt, säger han.

Foto: AP
TV-STJÄRNAN GREPS Don Johnson åkte fast i tyska tullen med värdepapper för 80 miljarder kronor. Nu misstänks han för penningtvätt.

Stjärnan från tv-serien Miami Vice stoppades av den tyska tullen vid gränsen till Schweiz i november förra året. I hans bil hittade tullarna värdepapper för 80 miljarder kronor.

- Jag var tillsammans med några affärspartners på väg till Zürich. Vi skulle tillsammans finansiera ett filmprojekt. För att bevisa att de hade tillräckligt med pengar visade de mig kontoutdrag och andra dokument. Det var dessa som tullen hittade, säger Don Johnson.

Men enligt andra källor bestod tullens fynd av checkar och andra bankhandlingar som lätt kunde omsättas i kontanta pengar. Därför misstänks han för att hjälpa kriminella ligor med att tvätta svarta pengar i europeiska banker.

"Obotlig skada"

- Det enda jag kan göra är att förneka anklagelserna. De är grundlösa. Jag har nu anlitat advokater i Tyskland som ska få mitt namn rentvått. Den här historien har redan förorsakat mig obotlig skada, säger Don Johnson.

Asbjørn Svarstad