"Blake berättade hur han tänkte mörda sin hustru"

NYHETER

NEW YORK

Det blir mordrättegång mot Robert "Baretta" Blake.

Det bestämde en domare i går efter att ha hört åklagarnas bevisframställan.

Foto: AP
"Baretta" STÄLLS INFÖR RÄTTA Det blir rättegång mot förra tv-stjärnan Robert Blake som anklagas för att ha skjutit ihjäl sin hustru. Det beslutade domaren i går efter att ha hört åklagarna lägga fram sina bevis.

Blake, 69, hävdar att han är oskyldig och menar att många andra hade starkare motiv än han att döda hustrun och lycksökerskan Bonny Lee Bakley, 44.

Via olika postorderföretag lurade hon män på pengar.

- Det var först när hon var med mig och tidningarna skrev om oss som de fick reda på var hon fanns. Det var först då de kunde hämnas, säger den före detta tv-stjärnan.

Men åklagarna är övertygade om att rätt man är gripen för mordet.

- Den åtalades egna ord talar emot honom. Upprepade gånger berättade han för folk exakt vad han tänkte göra, och han gjorde det och han hade en rad motiv för det, sa åklagare Pat Dixon i rätten.

"Pressen har dömt mig"

Blakes advokat Thomas Mesereau Jr svarade:

- Det finns ett fundamentalt problem med åklagarnas bevisföring: det finns inga bevis för vad som hände när Bonny Lee Bakley sköts.

Men domare Lloyd Nash ansåg att bevisen är tillräckligt starka för att en rättegång ska inledas.

"Baretta" har tagit anklagelserna hårt. Nyligen bröt han ihop i en tv-intervju.

- Varför skulle jag ha gjort det här? Det är pressen som har dömt mig. Polisen har blandat ihop mina rollfigurer med mig. Jag är inte en våldsam person.

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM