Fyra män anhållna efter dödsmisshandel

Greps för annat brott samma kväll men släpptes

NYHETER

Polisen hann fram bara sekunder efter att 22-åringen sparkats medvetslös. Mannen dog bara några timmar senare.

Polisen har anhållit fyra misstänkta gärningsmän.

Två av dem hade tagits in tidigare på lördagskvällen misstänkta för narkotikabrott, men släppts.

Det var vid ett-tiden natten mot lördag som vittnen sprang fram till en polispatrull i centrala Sala och berättade att en man blev misshandlad i hörnet Kungsgatan och Rådmansgatan.

- Patrullen var knappt 100 meter därifrån så de var framme på några sekunder. Därför lyckades man gripa tre misstänkta gärningsmän i stort sett på brottsplatsen, säger Ulf Palm vid polisen i Västerås till aftonbladet.se.

Samtliga tre var bekanta med varandra och även kända av polisen.

- Så småningom fick vi fram uppgifter om att det skulle kunna finnas en fjärde person inblandad. Han hämtades in strax före lunch och vid ettiden idag anhölls alla fyra. Samtliga misstänks för grov misshandel och vållande till annans död alternativt dråp.

Togs in för narkotikabrott

Tre av de anhållna är tidigare dömda för bland annat misshandel, olaga hot, vapenbrott och övergrepp i rättssak.

- Två av dem togs in misstänkta för narkotikabrott tidigare på kvällen men släpptes. De fick lämna urinprov men vi vet ännu inte vad analysen kan ge, den är klar först om någon vecka, säger Ulf Palm.

Han kallar misshandeln av 22-åringen mycket brutal. Offret sparkades många gånger i huvudet och gärningsmännen hoppade och sparkade även på övriga kroppen.

Trots massiv insats av läkare avled 22-åringen på sjukhus tidigt i morse.

Polisen kände på lördagen inte till vad som kunde ligga bakom dödsmisshandeln.

- Vi har många vittnen till den här händelsen. Det skedde mitt i centrum och vi hör nu alla som sett något. Sedan fortsätter förhören med de misstänkta, säger Ulf Palm.

Caroline Olsson