Gapet ökar - igen

Aftonbladet 92 800 exemplar större än Expressen, GT och Kvällsposten – tillsammans

NYHETER

Gapet ökar.

Aftonbladet är i dag 92 800 exemplar större än Expressen, GT och Kvällsposten - tillsammans.

- Vi är inne i en positiv trend. Gapet ökar sakta och den här månaden tog vi ett rejält kliv, säger Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin.

De fyra senaste månaderna har Aftonbladet fortsatt att stärka sin popularitet hos svenska folket. I dag säljs varje dag 92 800 fler exemplar av Aftonbladet än vad de tre konkurrenterna Expressen, GT och Kvällsposten lyckas sälja tillsammans.

Det innebär att gapet i februari ökade med ytterligare 4 100 tidningar.

- Det är glädjande. Vi har haft en stark början på året, det är ett skäl till att gapet ökar, säger chefredaktör Anders Gerdin.

I slutet av februari redovisades upplagesiffrorna för 2002. De visade att Aftonbladet i dag är Nordens största tidning. Med en upplaga på 443 400 exemplar är den nästan dubbelt så stor som Expressen, som 2002 redovisar en upplaga på 230 900.

Dramatisk ökning

- I snart två år har Aftonbladet haft en dramatisk ökning av upplagan. Den började sommaren 2001, som följdes av den dramatiska hösten. Sedan dess har vi både behållit de läsare som kom och fått fler. Vi är nu uppe på nivåer som vi inte haft på 20-25 år, säger Anders Gerdin.

I februari minskade Aftonbladet upplagan på vardagar med 12 600 exemplar, medan söndagsupplagan ökade med 8 000. Per utgivningsdag innebär det en minskning med 9 700 exemplar.

Petter Ovander [email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM