”Jag är skraj för att gå upp i finalen”

Anders fasar inför starkt startfält

1 av 3 | Foto: Strix
Monica klappar om det som måste anses som dagens nöjdaste elev, Dajana.
NYHETER

Att försöka lista ut hur juryn tänker inför uttagningarna till veckofinalerna verkar vara ett hopplöst företag.

Anders reagerade dock starkt över att behöva gå upp direkt efter två övertygande segrar.

Det hade blivit dags för ännu en miniaudition och Bert fastslog att det enda som betydde något hädanefter var låtarnas kvalitet. Hur många gånger personen ifråga hade varit uppe i veckofinal spelade ingen som helst roll. Under tiden roade sig eleverna med att spekulera i vilka fem som skulle kunna tänkas gå upp denna omgång, men det hade de inte mycket för visade det sig senare...

Veckans startfält

På plats fanns givetvis den sedvanliga juryn och Christer Modig anade hur deltagarna började känna sig nu:

— Jag tror de börjar inse att nu är det på riktigt allvar, varje veckofinal kommer bli skittuff och då gäller det att vara beredd.

Våra vänner presenterade allt från egenskrivet material och ballader till snabba disko-tongångar. Bert var som vanligt rå men hjärtlig och gav konstruktiv kritik allt eftersom eleverna framfört sina låtar. Efter juryns överläggning visade det sig att följande kvintett skulle upp på scen: Peter, Dajana, Mia, Jerker och Anders.

Långt ifrån laddad

Medan David varit helt övertygad om att det var hans ”tur” att gå upp hade Anders, efter sina två vinster i veckofinalen, nästan tagit för givet att han nu skulle slippa. Han stack inte under stol med hur han nu kände:

— Jag är lite skraj över att gå upp i veckofinal nu. Startfältet blir det svåraste jag mött och att fajtas med Peter och Jerker - det är grymt hårt det, menade han krasst.

Så pass stressad kände han sig att han omedelbart satte igång med arbetet.

— Med två vinster i bagaget så tror jag att det blir svårt att övertyga lika mycket igen. Därför ville jag ladda en vecka till.

Slut på turen?

Under tiden diskuterades det vilt inne i grabbarnas rum. De var rörande överens om att denna omgången skulle bli en riktig rysare och risken var stor att någon av dem nu skulle åka ut.

Hittills har ju ingen av dem som har bott inne i rummet åkt ut ur tävlingen överhuvudtaget - kanske kommer den lyckan att vändas nu!

Även detta hände i prgm:

Anna Bergstrand