innelistan

NYHETER

1. Peter Magnusson

Begåvad är bara förnamnet. Störtskön, Galet-Rolig och Kungen är några av de andra. Killen är ruskigt bra på att imitera och göra narr av folk. Ibland med stil och finess, ibland rätt plumpt, men det är alltid kul att kolla på. Förut var det ”Pyjamas”, nu är det ”Pass på”. Se Peter i högform i ZTV på måndagskvällar.

2. David Hellenius

David är Peters kompanjon. Han håller sig lite mer på mattan, men precis som Helan och Halvan kompletterar de två varandra.

3. Kajsa Grytt

”Är vi på väg hem?” är vacker musik av en sann rockpoet. Inte vidare upplyftande dock, så lyssna inte när du har 1) blodsockerfall, 2) hormonella rubbningar eller 3) allmänt oflyt.

4. Timbuktu

Klyftigare texter än alla andra svenska rappare tillsammans. Nya ”Ett brev” är adresserat till Göran Persson och träffar lika hårt som om det hade varit från Inkasso.

5. Fame Factory-Mia

Mod i barm och kraft i arm! Småtjejerna kommer helt säkert att rösta fram en kille som vinnare i ”Fame Factory”, men Mia Löfgren är faktiskt överlägsen.

6. Christer Lundberg

Äntligen har man en trygg famn att återvända till ute i etern. Christers program heter ”Christer”, sänds i P3 och handlar om moral, relationer och annat som rör oss alla i ryggen.

7. Caroline Kull

Har en förbluffande förmåga att hålla sig för skratt när ungarna i TV4:s ”Lattjo lajban” spelar tv-spel som krattor. Snacka om självdisciplin.

8. Carin Hjulström-Livh

Carin har en skön talkshow som är som klippt och skuren för en generation med koncentrationssvårigheter. ”Carin 21:30” är 30 väl spenderade minuter. I SVT2.

9. Allram Eest

Följetongen Melodifestivalen är över. Fel låt vann. Den man verkligen skulle vilja se i Riga är Allram.

10. Anders Jansson

Förra veckan fick Johan Wester vara med. Nu får han bereda väg för kollegan Anders Jansson. ”Hipp hipp!” är snorbra public service-humor.

utelistan