"Plan nedskjutet över Bagdad"

Tre piloter påstås tillfångatagna

NYHETER

Iraks utrikesminister uppger att ett allierat stridsplan skjutits ner över Bagdad.

- Vi hörde explosioner från Bagdad tidigare i dag och tittade mot himlen och såg ett amerikanskt plan störta, säger ministern Naji Sabri till syrisk tv.

Enligt Sabri sköts planet ner av en "irakisk robot" ovanför förorten Abi Ghreib.

Enligt irakiska myndigheter har tre amerikanska piloter tilfångatagits och en presskonferens med mer information utlovades senare under lördagskvällen.

Någon presskonferens blev aldrig av och Irak hade tidigt på söndagen ännu inte presenterat fler uppgifter.

Pentagon dementerade

Pentagon dementerar påståendet att ett amerikanskt plan skjutits ner och säger att man inte inte förlorat något plan över Bagdad, men kommenterade inte uppgiften om att tre piloter skulle ha tillfångatagits.

"Regeringen har beväpnat befolkningen"

Sabri sa i dem syriska tv-intervjun också att den irakiska regeringen har beväpnat civilbefolkningen för att den ska kunna göra motstånd mot den USA-ledda invasionen. Han sade också att motståndet i södra Irak fortsatte.

-Det irakiska folket kommer att slåss från gräns till gräns. Hela den irakiska befolkningen är beväpnad. Det finns sju miljoner civila med vapen förutom de väpnade styrkorna, sade Sabri i en intervju med en syrisk tv-station.

-De sionistiska angriparna trodde att det irakiska folket, regeringen och soldaterna kommer att kapitulera, men de misstar sig, sade Sabri.

Caroline Olsson, TT-Reuters