”Divan” Dajana bör fokusera

Micke Grahn coachar eleverna

1 av 4 | Foto: Strix
Ida och Anders återvände från spelningen med famnarna fulla av blommor.
NYHETER

Att ständigt bli bedömd ingår i artistens vardag men det gör det inte alltid lättare. Tur att Micke Grahn finns där för några sanningens ord - samt ett och annat välbehövligt tips.

Veckofinalerna brukar sätta sina spår så den obligatoriska summeringen känns alltid lika nödvändig. Det var med andra ord en efterlängtad Micke Grahn som dök upp för att gå igenom var och en av elevernas framträdande. Dajana var först ut och hade ju med sitt extranummer gjort succé. Hon fick mycket riktigt också höra att hon satt inne med en hel del så kallad ”divaenergi”. Detta var bara vara positivt men dessvärre visade hon ofta tendenser till att släppa den ibland.

— Det handlar om fokus, förklarade Grahn.

Måhända att själva ordet diva har en negativ klang men bara man hittar känslan så löser det sig, resonerade Dajana nöjt.

Kvinnlig urkraft

Därefter var det Mias tur att synas i sömmarna och hon skruvade på sig inför åsynen av sig själv:

— Jag hade helst sluppit se det där?

Micke var dock av helt annan uppfattning och prisade lyriskt hennes enorma närvaro och kvinnlighet på scen. I kombination med en lysande show givetvis:

— Gör du så där i finalen tror jag du vinner, sade han allvarligt.

Något hon däremot skulle behöva jobba på var hennes sätt att gå, men det var något Micke med glädje överlämnade till Per B att lära ut.

Mia tackade för berömmet och höll tummarna stenhårt för att få möjligheten att gå upp i nästkommande veckofinal, allt för att samla ihop så många poäng som möjligt.

Hämmad

Var det någon som inte var särskilt nöjd med sin senaste insats var det Anders. Det var inte med glädje han bänkade sig framför videon:

— Jag är så missnöjd med det här framträdandet så det ska bli en pina, man ser att jag är mer nervös än jag brukar vara.

Grahn undrade helt enkelt var det var som hämmade honom. Anders antog att kanske lite för mycket input, från lite för många olika håll hade gjort att allt blivit kaos istället. Gör det på ditt sätt, säg ifrån om du inte vill ha koreografi, rådde Micke istället.

Den krassa verkligheten

Att det råder en relativt ombonad och hemtrevlig tillvaro på skolan kan nog de flesta skriva under på så klivet ut i den omtalat hårda artistbranschens kan bli stort. Än en gång passade Micke på att under sin föreläsning nöta in faran med klassiska fallgropar:

— Det är lätt att bete sig illa när det går bra, men de man trampar på på vägen upp ska man passera på vägen ner.

Det fick våra vänner att tänka till lite extra, inte minst på framtiden och vad den kunde erbjuda. I takt med att vissa av klasskamraterna nu hade börjat få skivkontrakt ökade nervositeten och medvetenheten i gruppen. Varken David eller Johan har fått något erbjudande:

— Jag får väl söka ett vanligt jobb som alla andra vanliga människor i Sverige, menade David sakligt.

Än är det ett tag till ”examen” och man vet aldrig vad som kan hända...

Även detta hände i kvällens program:

Anna Bergstrand