Bert satsar på Dajana och Ida

”Visorna kan bli riktigt stora hits”

1 av 4 | Foto: Strix
Eleverna samlades för att skriva på det tre sidor långa kontraktet.
NYHETER

Att det finns en högst byråkratisk sida i dessa sammanhang blev eleverna varse om. Ett tre sidor långt kontrakt skulle skrivas under av samtliga men delar av det ifrågasattes kraftigt av eleverna.

Det var ett hålögt, trött och rätt snorigt gäng som segade sig iväg till köket för ett improviserat möte, ivrigt påmanade av Henrik Sethson. I och med att samlingsskivan nu skulle ges ut var det nämligen viktigt att få det juridiska på plats. Stämningen var dessutom lätt stressad eftersom de hade exakt 44 minuter på sig att skriva under. Bert var nämligen på ingång och han skulle inte bli glad om denna sak inte var ordnad dessförinnan.

I klartext

Men så lätt gick det minsann inte! Det tre sidor långa kontraktet lästes noga igenom av eleverna och ifrågasattes kraftigt på sina ställen.

— Man skulle vilja ta upp vissa punkter till diskussion eftersom vissa delar är ganska vagt formulerade, menade Per.

— Som artist mot ett helt skivbolag vill man gärna ha allting på pränt, fortsatte han.

Mia som varit med förr, reagerade över att hon på något sätt skulle vara uppbunden i tio år enligt kontraktet.

Berts nya satsning

— Man är rädd för att fastna i någonting man kanske inte riktigt känner för.

Hon fortsatte att läsa igenom papperen och när Bert väl dök upp ifrågasatte hon flera saker, bland annat det faktum att hon enligt kontraktet inte får göra en nyinspelning av sin låt. Bert hade givetvis svar på allt och menade att allt var helt normalt?

Sen var det slutdiskuterat om den saken och istället delade han ut varsitt rykande nytt exemplar av skivan.

— Visor och ballader är jättestort idag, sade Bert nöjt och intygade att detta sidospår rent genremässigt, inte alls skulle skada elevernas karriärer. Tvärtom skulle han nu satsa extra hårt på Dajana och Ida vars låtar hade potential att bli två riktigt stora hits.

Att Bert fortsätter med sin favorisering av vissa elever är tydligen något man får leva med?

Även detta hände i kvällens program:

Anna Bergstrand