Innelistan

1. Timbuktu

NYHETER

Så oändligt mycket smartare än de andra (nämner inga namn, men Ken och Ayo är två av dem som avses). Något så sällsynt som en hiphopare som inte tjatar om hur svårt det är att hålla sig flytande i betongen för en cool kille med en massa dumma brudar. Nya singeln ”Ett brev” är snarare ett briljant inlägg i samhällsdebatten. Nu är det bara att vänta på skivan ”The botten is nådd”.

2. Peter Magnusson

Imiterar, driver med och gör narr av dem som förtjänar det. Att titta på Peter i ”Pass på” är till och med roligare än att se en ovän drabbas av fiasko.

3. Fame Factory-Mia

Sjunger bäst och showar mest. Mia Löfgren borde vinna ”Fame Factory”. Men livet är inte rättvist och alltså kommer det sannolikt att bli en ännu en dötrist kille som tar hem spelet.

4. Christer Lundberg

Mysigaste radiorösten just nu. Lyssna på karlns sköna relationsprogram ”Christer” i P3. Det blir kärlek vid första öronkastet.

5. Linda Nyberg

TV3:s dokumentärer lämnar en hel del övrigt att önska. Men Linda är faktiskt riktigt bra på det hon gör. Den som gör researchen, däremot, borde börja se sig om efter ett nytt jobb.

6. Tanja Svedjeström

Det gäller att veta vad man pysslar med när man tar sig an gamle gubben Ibsens ”Hedda Gabler”. Tanja verkar ha koll när hon kör Hedda-racet på Dramaten.

7. David Hellenius

Andra halvan i ZTV:s humorpar bakom ”Pass på” och en skojare som klår Clownen Manne med hästlängder.

8. Ebba Lindsö

I dagarna slutar hon som vd på TT. Det skulle jag också göra om Svenskt Näringsliv ville ge mig 295 000 i månaden. Snacka om rättvis kvinnolön.

9. Anders Jansson

Nyligen gick det en serie som hette ”Humor i public service”. Helt i onödan. ”Hipp hipp!” ÄR nämligen humor i public service.

10. Martin Björck

Sex är visserligen världens tacksammaste ämne, men ändå – är det inte märkligt att ”Fråga Olle” fortfarande, efter 100 år, faktiskt är bra?

Utelistan