Karro tycker

30 sekunder om...

NYHETER

Internetpundarna

Malena Ivarsson säger i Aftonbladet att det problem som ökar mest i relationer just nu är att ena parten tillbringar för mycket tid framför datorn. Den genomsnittlige internetanvändande mannen surfar 10 timmar i månaden. På sin lediga tid, alltså. Och mina misstankar är därmed bekräftade: det är inte bara lådvinsalkoholisterna som borde se upp, utan även internetpundarna.

Alla dessa som i och med nätet har fått en ny social chans. Som chattar med människor de aldrig behöver träffa i verkliga livet och låtsas vara coola, snygga och populära. Som mejlar ut bilder på sina fula ungar och knåpar ihop hemsidor om sig själva, som ingen någonsin kommer att besöka. Folk kan inte ens åka på semester längre utan att prångla ut bilder på sig själva i för trånga badbrallor under en palm. ”Hej alla! Vi har det härligt på semestern! Gå in på www.molleochcatrin.com och titta på några bilder. Kram och ha det bra i (kalla) Sverige.” Som om det skulle vara någon skillnad på att sitta framför en dator i Sverige och att göra det i Thailand.

Svenskarna har fått ett helt ny verklighetsflykt att deka ner sig i och missbruket går allt högre upp i åldrarna. Det är faktiskt tragiskt.

Prat i kvadrat

Grejer det snackas om på stan