Nej - kram ger inte högre lön

NYHETER

Krama dig till högre lön.

Bland åtta kriterier för att lärarna på Stenbergaskolan i Söderhamn skulle få högre lön fanns att man skulle krama sina kolleger.

- Det där blev litet fel formulerat. Jag har begärt en omförhandling, säger Anna Fält, rektor för skolan.

Foto: STEFAN SJÖDIN
KRAMKRAV FÖRSVINNER Anna Fält, rektor för Stenbergaskolan, vet inte riktigt hur kravet på kramar kunde hamna i lönekriterierna. Men nu ska det hur som helst bort.

Det var vid ett sammanträde med skolans samverkansgrupp inför de kommande löneförhandlingarna som åtta kriterier för vad som skulle ge högre lön formulerades.

Under punkten Erfarenhet (som ska ge högre lön) står: förmåga och vilja, att använda och dela med sig av erfarenhet, ta in övriga samhället i skolan, öppenhet och omfamning av kollegor.

- Jag var med vid sammanträdet och formuleringen blev felaktig. Vad som menas är att man ska vara öppen för att hjälpa nya kollegor till rätt på skolan, säger Anna Fält.

Hon kan inte låta bli att småskratta åt hela situationen.

"Kramas aldrig på jobbet"

I går, när lokaltidningen Helsingekuriren skrev om kramkravet, belägrades skolans telefoner av alla medier som ville veta hur kramar gav lönepoäng.

- Jag kan inte säga annat än att kravet ska bort. Det går inte att poängsätta kramar. Hur det över huvud taget hamnade på papper kommer jag inte ihåg.

- Jag skulle själv då troligen bli skuldsatt eftersom jag aldrig kramas på arbetstid, säger Anna Fält.

Hon ska nu kalla till ett nytt, formellt lönesammanträde där kramkravet stryks.

Per-Iwar Sohlström