”Man är inte så omtyckt”

David deppar över jumboplatsen bland fansen

1 av 3 | Foto: Strix
En deppig David såg hur Ida för andra gången kammade hem ”Veckans elev”.
NYHETER

Även hos eleverna sviktar självförtroendet och inte blir det bättre när man råkar ligga långt ner på popularitetslistan.

För David kändes det extra tufft då han ännu en gång gick miste om att bli Veckans elev.

Under tiden på Fame Factory har våra vänner utsatts för en stark exponering.

Eftersom gensvaret från alla hängivna fans runt om i landet är stort så trillar det in en hel del post till deltagarna. Dessvärre får vissa mer än andra...

Denna dag satt både Mia och Johan med varsin lilla skörd, medan David inte fått något alls. I början av säsongen hade han tagit det mer på skoj men allt eftersom blev det allt mindre roligt att se sig själv i botten på popularitetsmätningarna.

Svårt att nå finalen

Per menade att David var väldigt orolig över att inte vara populär nog och försökte nu peppa sin kamrat. Utnämningen av ”Veckans elev” närmade sig dessutom och eftersom David aldrig fått den tidigare var han nu inställd på att det denna gång kunde bli han. Även kamraterna antog att David låg bra till, så när en glädjestrålande Ida för andra gången fick 15 poäng extra sjönk humöret rejält på honom. Nästan uppgiven konstaterade han att när det kommer till Bert, är det låtarna som prioriteras först. Chanserna att ta sig till final hade försämrats för hans del:

— Bert tänker ju inte på det här med rättvisa, att alla ska vara uppe lika många gånger.

Uppskattad

Medan David deppade inne i sovrummet menade Per och Peter att den sociala biten vägde minst lika tungt:

— Det är viktigare att vara uppskattad av kamraterna och det är du!

— Bara för att man jobbar i bakgrunden betyder det ju inte att man jobbar mindre, tröstade sig David med och fick fortsatt medhåll från killarna. De påpekade att egentligen är alla i gruppen är lika ambitiösa. Men David erkände samtidigt att skulle det gå så långt att han fick framföra en skjortärmslåt på veckofinalen, skulle det vara kört för hans del.

Allmänt värdelös

David var inte den ende som kände sig låg denna dag. Mia hade tidigare på morgonen tappat modet och känt sig allmänt värdelös:

— Det här kommer jag inte att greja, jag kommer åka hem ikväll?

Som motpol satt en nöjd Ida och påstod att tjejerna numera var minst lika starka.

Om nu någon trott något annat...

Även detta hände i kvällens program:

Anna Bergstrand

ARTIKELN HANDLAR OM