Tuff match mellan Per och Ida

Strid på kniven i veckofinalen

1 av 3 | Foto: Strix
Per och Ida väntar in resultatet efter att publiken sagt sitt.
NYHETER

Deltagarna blir allt färre och inget är längre givet.

Uppe i översta poängskiktet ligger efter veckofinalen Mia och Anders, med samma poäng, medan Per tvingades lämna Fame Factory.

Ännu en veckofinal och i juryn denna kväll satt bland annat Tina Leijonborg för att bedöma eleverna.

På plats fanns även Micke Grahn som såg fram emot att se dem live på scen för första gången. Han gav sig också till att sia om elevernas framtidsutsikter:

– Det är tufft för dem. Dels kommer de att jämföras med förra terminens elever, och sen kommer de ut till sommaren när det inte är så hög skivförsäljning.

Trots denna något dystra framtidsprognos verkade eleverna vara på hugget. Den senaste veckans ”Girl Power” verkade ha slagit ut i full blom och prunkade än mer när kvällen inleddes med tre tjejer på raken.

Bred repertoar

Först ut var Ida med den poppiga ”Känna din värme”, en låt hon skrivit texten till.

Dajana slog sig därefter ner vid flygeln och framförde ”Stannar en stund”, en mjuk ballad som hon avslutade stående.

– Jag tror att vi har en stor artist i Dajana, sa Tina Leijonborg uppskattande.

Mia bröt av med rockiga ”Don't do me like that”, en låt där hon fick använda sig av hela sitt röstregister.

David använde sig i stället av hela sitt språkregister då han framförde ”Mi vida” på både svenska och spanska. Ett stycke som rörde alla, men framförallt David själv.

Sist ut var Per som framförde ”Electric Jesus”, en låt som verkade vara hämtad från rockmusikalgenren. Och som vanligt röjde han runt på scenen en hel del.

– Jag får en känsla av att han vill mycket men kanske är lite spänd. Han måste bredda sin repertoar, tyckte Stuart Ward.

Guld, guld, guld...

Före detta Fame Factory eleven Emil Sigfridsson var kvällens gästartist och underhöll publiken med låten ”Tillbaka till i går”.

Programledaren Sofia passade även på att förhöra sig om hur hans liv förändrats efter alla framgångar.

Emil sammanfattade det med att det skulle bli oerhört mycket jobb framöver.

Som ett överraskande bevis på lyckosamt arbete fick en glad Emil ta emot en guldskiva direkt i programmet.

Per och Ida i botten

Juryn hade sin sedvanliga överläggning och det verkade som om Fame Factory-gänget börjat vänja sig en aning, och nervositeten verkade inte lika påtaglig.

Dajana lyckades kamma hem flest poäng, medan Per och Ida inte lyckades få ett enda. Följaktligen så var det dessa två som nu laddade om för varsitt extranummer.

Ida hade valt odödliga ”Främling”, till publikens odelade förtjusning men Per var inte sämre han. Med U2:s klassiska ”Pride (in the name of love)” gick även han hem publikmässigt.

Mentometerknapparna slogs på och det visade sig att Ida gick segrande ur striden med sina 59 procent av rösterna, mot Pers 41 procent. Han verkade dock inte alltför ledsen utan kramade om en uppenbart lättad Ida.

Poängmässigt är det nu oerhört jämnt, Anders och Mia ligger nämligen på 149 poäng vardera. Det lär bli en strid på kniven...

Slutställning:

Anna Bergstrand