Kraftig explosion i Kuwait City

Missil orsakade mindre skador på köpcentrum

Foto: AP
Missilen slog ned i vattnet bredvid shoppingcentret. Först befarades att en stridsspets med kemiska vapen använts. Men inga människor uppges ha skadats och shoppingcentret klarade sig med mindre skador.
NYHETER

En kraftig explosion skakade i natt Kuwait City.

Flyglarmet ljöd inte före den kraftiga smällen.

Kuwaitiska källor uppger för det amerikanska tv-bolaget CNN att en missil slagit ned.

Strax efter klockan 23.30 svensk tid – 01.30 i Kuwait – hördes en kraftig smäll i Kuwait City. Den amerikanska nyhetsbyrån AP uppger att en explosion skakade Souq Sharq – ett större köpcentrum i staden.

Ögonvittnen berättar dock för CNN att missilen slog ned i vattnet – bredvid shoppingcentret. Inga människor uppges ha skadats och shoppingcentret klarade sig med mindre skador.

Många människor strömmade dock till platsen och tv-bilder visade att fönster slagits ut och bråte landat på gatan utanför.

Källor i Kuwait uppger för CNN att det var en missil som slog ned, men några närmare uppgifter finns inte. Det finns heller inga uppgifter om vem som avfyrat missilen.

CNN uppger dock att missilen ska ha kommit från nordöst, vilket skulle tyda på att den kom från området kring Basra i Irak. Uppgifterna är obekräftade.

Invånarna i Kuwait har sedan kriget inleddes fått vänja sig vid flyglarmen. Om och om igen har larmen ljudit och flera irakiska missiler har skjutits ned av amerikanska Patriotmissiler.

Mattias Lundell