17-åring försvunnen i Oskarshamn

NYHETER

Hundpatruller och helikopter deltog på tisdagen i spaningen efter en 17-årig pojke som försvunnit i Oskarshamn. Försvinnandet är det andra i trakten under ett par veckor.

Sjuttonåringen anmäldes försvunnen på måndagen. Han lämnade sitt hem vid 11-tiden på förmiddagen för att gå till skolan och ska då har varit vid gott humör. Han var då klädd i en tunn mörkblå höftlång sommarjacka med luva, blå jeans samt ett par mörkblå gymnastikskor och en svart ryggsäck.

Vid 16-tiden var det meningen att pojken, hans föräldrar och personal vid skolan träffas för ett samtal men 17-åringen kom aldrig dit.

Föräldrarna blev oroliga och tog reda på att deras son setts ta ut pengar vid en uttagsautomat i centrala Oskarshamn. När den uppgiften kontrollerades med banken visade det sig att en större summa pengar tagits ut från kontot.

- Vid uttagsautomaten slutar alla spår, säger Ulf Karlsson vid Oskarshamnspolisen till aftonbladet.se.

Lämnade mobilen hemma

Pojken brukar inte vara borta från hemmet några längre perioder utan sitter fota hemma och spelar dataspel. Han var enligt föräldrarna på gott humör när han lämnade hemmet. Han tog inte med sig någon packning och lämnade både mobiltelefon och pass hemma.

På tisdagseftermiddagen gick polisen i samråd med föräldrarna ut med bild och namn på den försvunne till lokala medier. I skymningen på tisdagen avbröts spaningarna i terrängen och polisens arbete koncentrerades i stället på förhör och så kallad inre spaning.

Inte första försvinnandet

Den 8 mars försvann en annan ung man, 16 år gammal, i Oskarshamn efter en fest. Trots intensiva spaningar, bland annat med dykarinsatser, har han inte återfunnits.

Enligt polisen var 16-åringen och 17-åringen inte bekanta med varandra och de umgicks heller inte i samma kretsar.

- Det verkar inte finnas ett samband mellan de båda försvinnandena.

Susanna Vidlund, TT