Han låg mördad i matta - två anhållna

NYHETER

Mordet på den 33-årige man som i början av mars hittades inrullad i en matta vid en skogsväg mellan Gottröra och Rimbo i Uppland kan vara på väg att klaras upp.

Två män, 35 och 36 år gamla, har anhållits.

- De är båda misstänkta för mord, säger Ulf Göranzon, informationsansvarig vid länskriminalpolisen i Stockholms län.

Den misstänkte 35-åringen var anhållen i sin frånvaro när han greps på tisdagen. Misstankarna mot honom anses av polisen vara starka.

Skulle träffa några bekanta

Den mördade 33-åringen sågs senast i livet i slutet av januari i Märsta norr om Stockholm. Den misstänkte mannen greps också i Märsta.

Polisen ville på onsdagen bara lämna begränsade upplysningar om 35-åringen.

- Han är i stort sett okänd för oss i brottssammanhang, säger Göranzon.

Under onsdagen greps och anhölls också en 36-årig man, likaledes på sannolika skäl misstänkt för mord. Om den mannen är polisen ännu mer förtegen.

Kroppen dumpades i skogsparti

Enligt uppgifter till Aftonbladet kan mannen ha blivit torterad innan han dödades. Skadorna på kroppen vittnar om kraftigt våld.

Tidigare uppgifter har också gjort gällande att mannen innan mordet vid flera tillfällen blivit hotad till livet.

Polisen tror att 33-åringen dödades inomhus och att hans döda kropp lades i en matta och kördes till ett skogsparti mellan Gottröra och Rimbo där den dumpades. Ett par som var ute och promenerade hittade kroppen den 1 mars.

De misstänkta var bekanta med offret

Enligt uppgifter var den mördade och de misstänkta männen bekanta med varandra. Men Göranzon vill heller inte i detalj gå in på vad som ledde polisen fram till dem.

- Det är utredningsarbete med förhör och andra åtgärder, säger Göranzon.

Den misstänkte 35-åringen förhördes flera gånger under tisdagen och onsdagen. Han nekar till misstankarna om att ha dödat 33-åringen.

Camilla Norström, TT