Erik fick massor av Lucky Luke-filmer

Pappa Kent tackar läsarna: ”Vi skulle vilja krama er alla”

NYHETER

Han skriker ”den”, ”den” – lille Erik, 2, pekar ivrigt på alla videokassetterna och kan inte dölja sin förtjusning.

Idolen nummer ett är verkligen Lucky Luke.

I går kom Aftonbladet hem till villan med läsarnas insamlade filmer till den svårt sjuke lille pojken.

Foto: Jerker Ivarsson
förtjust över presenterna. Filmer med favoriten Lucky Luke och alla andra gåvor som omtänksamma Aftonbladet-läsare skickat, kom som en mycket välkommen ljuspunkt i tillvaron för lille Erik och hans pappa Kent.

Erik från Kramfors är två år och fyra månader och har en stor hjärntumör som inte går att operera bort.

Han har ett brinnande intresse och det är Lucky Luke. Hela dagen ligger han och tittar på sina fem älskade Lucky Luke-filmer. Om och om igen.

I måndags vädjade han, genom sin mamma Annelie, till Aftonbladets läsare att skicka fler filmer. Och det gjorde de! Paketen fyllde nästan två postkärror på redaktionen. Det kom också leksaker, godis och massor med brev.

– Ett stort, stort tack till alla som letat bland sina filmer och skickat. Ni har verkligen lyst upp Eriks tillvaro, säger Annelie.

– Kunde vi träffa er alla och ge er en kram skulle vi göra det, säger Eriks pappa Kent.

Själva är de också glada för att få se lite nya bilder i rutan. Hela familjen har snart lärt sig replikerna utantill.

Vill se alla direkt

När Erik fick de nya filmerna ville han genast se "den!" och "den!". Helst alla på samma gång. Storebror Niclas som är fem år hjälper Erik och ger förslag på vilken han ska titta på.

Lilla pudeln Jack hoppar runt i rummet och vill vara med.

– När allt lugnat sig lite så tror jag att Erik kommer att ligga och skratta och peka och lära sig nya ord. När han är glad är vi glada, säger Annelie.

Erik har blivit opererad två gånger men tumören fortsatte att växa. Läkarna vågar inte operera honom en tredje gång, det är för riskabelt. Han kan dö i morgon, men kan också ha flera månader kvar att leva.

– Vi vet att han kanske bara har en vecka kvar men vi har ändå jagat Lucky-Lukefilmer som dårar. Slutar man att göra sådana saker för honom så är det slut, säger Kent.

Hoppas på mirakel

För de hoppas trots allt. Att han ska leva tills han blir tre år då man kan börja med strålbehandling. Eller på ett mirakel.

Hoppet kommer att finnas kvar tills han drar sitt sista andetag, säger de.

Det viktigaste för familjen just nu är att Erik inte har ont och att han får ha det så bra som möjligt. Han får äta precis vad han vill och framför allt titta på vad han vill.

Och vad han helst vill se, det vet vi.

TACK

Elin Jansdotter