Karro tycker

30 sekunder om... Fröken Sverige

NYHETER

En röstningsskandal har skakat Fröken Sverige-tävlingen. Folk har uppmanats att rösta på de snyggaste tjejerna. Vilken skandal! En vacker vinnare i en skönhetstävling, nej gud bevars.

I ett internt mejl på produktionsbolaget Strix uppmanade en medarbetare de anställda att rösta på de fem snyggaste tjejerna, eftersom svenska folket inte har gjort det. Det var i och för sig inte särskilt renhårigt, men snubben som skrev det var faktiskt inte helt ute och cyklade. För om vi ändå ska hålla på med något så urbota fånigt som att skicka brudar över Atlanten för att låta dem promenera i baddräkt och svara på imbecilla frågor, så kan vi åtminstone skicka någon som har en chans.

Och det har vi inte varit särskilt bra på den senaste tiden. När äppelkindade Miss Sweden knatar ut i blågul folkdräkt, tätt följd av Miss Brazil i string och fjäderboa och den plastikopererade puman Miss Venezuela, då vet man att det är klippt. Om fem minuter sitter Miss Sweden på planet hem och filar på berättelserna om hur lärorik resan har varit.

Så den där stackaren på Strix hade nog en poäng.

Prat i kvadrat

ARTIKELN HANDLAR OM