Johan ute ur Fame Factory

”Topptrion” vidare till final

1 av 4 | Foto: Strix
Ida gick segrande ur denna veckas "skjortärmsomgång" så Johan fick packa väskan..
NYHETER

Striden om finalplatserna är i full gång. Denna vecka var det Johan som fick lämna ”fabriken” medan Mia, Anders och Peter stolt kunde kalla sig finalister.

Det var inte bara poäng och prestige som spelade roll denna veckofinal: eftersom finalisternas poäng skulle omvandlas till tusenlappar var det dessutom många sköna slantar som stod på spel.

Strax innan första framträdandet tog reportern Tobias tempen på våra vänner nere i Greenroom. Aoch att beskriva läget som smånervöst var en underdrift.

Tobias passade på att påpeka för Mia och Anders att de faktiskt ”hjälper sina fiender”, eftersom de ingår i kören.

— Vem har sagt att jag kommer att hjälpa dem, svarade Anders finurligt.

Ballader och röj

Johan satt på sitt håll och var inte det minsta sugen på att ställa sig på scenen denna afton. Han hade inget att vinna - men allt att förlora...

Juryns tidigare så omstridda beslut angående vilka fem som skulle delta i denna veckofinal, verkade ha sjunkit in. Alla i gruppen ansåg att beslutet var det minst orättvisa.

Västsveriges raspigaste stämma tillhör givetvis Peter och han inledde denna afton med egenhändigt skrivna låten ”Låt hela världen se på”.

Lite lugnare tongångar blev det när Ida klev upp och framförde sin ”What did I do”. Även hon hade skrivit sin låt själv.

Med mycket känsla framförde Johan låten ”Faller igen”, en lugn popballad medan David bröt av det lugna. Rockiga gitarrer kryddat med en hel del skrammel, David gjorde men andra ord sitt bästa att röja omkring på scen med egna låten ”Egoist”. Sist ut var Dajana som med sin souliga diskolåt ”Power of Life” gjorde ett glatt och självsäkert framträdande.

Peter kunde inte sitta still

Då våra vänner passade på att pusta ut i pausen passade Sahlene på att underhålla publiken med sin ”Unbreakable”.

Då poäng och kritik senare presenterades, fanns hela skalan av känsloyttringarna med. I takt med att poängen delades desto gladare blev till exempel Peter, som när det slutligen stod klart att han befann sig i final, inte kunde sitta still längre.

Alla var dock inte lika glada. Då det visade sig att Ida kammat hem näst lägst poäng och således skulle upp ännu en gång rann tårarna på henne. Eftersom Johan fick lägst poäng fick han göra henne sällskap. Ida valde den lugna poplåten ”Let it rain” medan Johan framförde Elton Johns klassiker ”Your song”.

Men med 59 procent mot Johans 41, sken Ida åter igen upp, medan en sammanbiten Johan fick se sig besegrad.

Tre elever är nu klara för finalen: Mia, Anders och Peter och på kuppen har de tjänat ihop en slant. Peter fick ju dessutom ett stipendium tidigare och visade sig nu ha fått ihop hela 192 000 kronor!

Dajana, Ida och Davids poäng kommer däremot att nollställas och på måndag kommer de gamla eleverna tillbaka för att slåss om de två återstående finalplatserna.

Slutresultat från veckofinalen:

Finalklara!

Anna Bergstrand