Barnen gick ut för att leka – mördades

Tyska polisen fruktar att fler barn ska dö

NYHETER

MÜNCHEN

Kropparna efter de mördade syskonen Tom, 11, och Sonja, 9, hittades gömda i skogen med en veckas mellanrum, 90 kilometer från varandra.

Nu fruktar tyska myndigheter att en seriemördare går lös.

Syskonparet Seeberger bodde i det lilla samhället Eschweiler. De gick ut för att leka tillsammans på söndagseftermiddagen för en vecka sedan. Och kom inte hem på avtalad tid. Sen gick det ytterligare två timmar.

Föräldrarna hoppades först att barnen hade glömt att titta på klockan. De skulle utforska en grotta som Tom hade lovat att visa sin lillasyster. Men syskonen dök aldrig upp.

Plastpåse över huvudet

Toms döda kropp hittades på eftermiddagen dagen efter i en skog nio kilometer från föräldrahemmet. Han hade en plastpåse över huvudet och hade kvävts till döds.

Över 500 poliser deltog i det fortsatta sökandet efter Sonja.

Flickans kvarlevor hittades av ett par på skogspromenad utanför Blankenheim - 90 kilometer från föräldrahemmet.

Den rättsmedicinska undersökningen visar att också hon hade kvävts till döds.

- Det är ingen tvivel om att också hon har blivit utsatt för en brottslig handling, säger överåklagaren Robert Deller i Aachen.

Hittades delvis avklädd

Med bil tar det en timme att köra motorvägen mellan platsen där Tom hittades och den där hans syster återfanns. I går hittade polisen en utbränd bil i Bad Münster. Man hoppas att kunna säkra spår i den som kan avslöja den eller de som mördat syskonen.

Nioåriga Sonja var delvis avklädd när hon hittades, elvaåriga Tom var fullt påklädd. Ingen av kropparna visade tecken på att ha utsatts för sexuella övergrepp. Den tyska polisen fruktar dock att mördaren är pedofil - och att han kan slå till igen.

Asbjørn Svarstad