”Det känns olustigt”

Martin tårögd efter påhoppen

1 av 4 | Foto: Strix
Trots allt försökte Martin hålla huvudet kallt och koncentrera sig på sin audition.
NYHETER

Det var en sårad Martin som slickade såren efter gårdagens massiva kritik. Han erkände dock att olustighetskänslan satt kvar någonstans i ryggraden.

Allt har ett slut och så även Fame Factory!

— Det kan vara sista gången man gör något alls nu på Fame Factory, reflekterade Johan medan Monica samlade till möte. Upplägget för denna sista miniaudition var följande: lyckades man inte gå vidare till finalen var det bara att packa väskorna.

Men när alla hoppade in i bilarna för att sjunga upp i Olssons lada, var det nästan som i gamla tider.

Förmodat maktmissbruk?

En som var taggad till tusen inför miniaudition var Dennis men han hade sina farhågor angående Berts eventuella sätt att tänka.

— Om Bert bara tar upp folk han har signat kommer jag att bli förbannad. Det är ett maktmissbruk och en av de grejer jag hatar mest i hela världen!

På ett värdshus i närheten slöt juryn upp för att diskutera förutsättningarna och Micke Nystedt erkände:

— Lyckas man inte charma den här juryn nu då är Fame Factory sagan all helt och hållet.

Den stora frågeställningen var om de skulle satsa på mångfald eller tänka mer artistiskt men Bert var oroväckande säker på sin sak:

— Jag vet vilka som ska vara med i finalen!

Kan det vara så att Dennis hade fog för sin oro?

Har lärt sig tackla gliringar

Då juryn slog sig ner i salongen hade de sällskap av David, Ida och Dajana som redan kvalificerat sig till veckofinalen.

Först ut denna kväll var Martin. Efter de turbulenta turerna då han fått ta emot en hel del kritik, hade han nu fullt upp med att fokusera sig på uppgiften. Upphovet till bråket var ju att Martin enligt de andra hade förändrats och plötsligt blivit egotrippad.

Han ansåg att en och annan gliring får man ta, om inte annat så hade han lärt sig tackla det. Då han blev utröstad och lämnade skolan tidigare under programmets gång, bad han dock hela gruppen om ursäkt men känslan av obehag satt kvar.

— Det är någonting som känns olustigt, sade han tårögt.

Stundtals engagerad juryn

En efter en fortsatte de förväntansfulla deltagarna beta av sina låtar medan juryn lyssnade - mer eller mindre uppmärksamma...

Att en hel del hårda omdöme gavs är inget att sticka under stol med. Johan lyckades inte övertyga juryn med sin så kallade ”monotona” stämma medan Morgans låtval, Bo Kaspers' ”Hon är så söt” ifrågasattes skarpt:

— Hur i h-e kan han välja något sådant?

Tongångarna gällande Ulrika och Johanna var desto ljusare, den sistnämnda fick dessutom det smickrande epitetet ”En tidig Carola”.

Revanschsugna var ett återkommande ord som dök upp hos juryn då de skulle beskriva kvällens framträdande. Detta spelade dock ingen roll som helst roll för Bert eftersom han stod fast vid att låtarnas kvalitet skulle gå före allt.

Vilka ska få gå upp? Svaren får vi i morgondagens program...

Även detta hände i kvällens program:

Anna Bergstrand