”Prinsessan Birgittas äktenskap i upplösning”

NYHETER

Prinsessan Birgittas äktenskap uppges vara i kris.

I tysk press visar hennes make prins Hansi nu upp sin 20 år yngre kvinna Sabine.

- Jag är mycket ledsen för mina barns skull, säger prinsessan Birgitta.

Faksimil ur tyska tidningen Bunte.

Prinsessan Birgitta, 66, och prins Hansi av Hohenzollern, 70, gifte sig den 30 maj 1961. Men nu ser deras snart 42-åriga äktenskap ut att vara över.

Det är den tyska veckotidningen Bunte som avslöjar att Hansi är tillsammans med den 20 år yngre tvåbarnsmamman Sabine Leu, 50.

"Det är kärlek"

Paret träffades för sex år sedan, men det är först nu som de kommenterar sitt förhållande offentligt.

- Naturligtvis är det kärlek. Kärlek och gemenskap. Sabine förstår mig fullkomligt. Det fina är att mina barn också tycker om henne, säger Hansi till Bunte som även publicerar bilder på kärleksparet.

Och han fortsätter:

- Jag är mycket självständig, men jag träffar gärna andra människor och då är Sabine med. Jag tycker om att laga mat och hon brukar hjälpa mig när vi har gäster. Vi har ett mycket harmoniskt liv tillsammans.

Prinsessan golfar

Det har länge spekulerats om huruvida prinsessan Birgittas äktenskap med Hansi är över. I tyska adelskretsar sägs det exempelvis att Hansis nya förhållande aldrig har varit en hemlighet. Inte ens för Birgitta.

Under flera år har prinsessan istället valt att leva sitt eget liv på Mallorca där hon ägnar sig åt golf. Hansi arbetar och bor däremot i en egen våning i München.

Daniel Nyhlén