Popstjärna gripen för bedrägeri

Lät skivbolaget betala bilreparationen

NYHETER

Den kände popartisten reparerade sin bil för 100 000 kronor.

Fakturan lät han skicka till sitt förra skivbolag.

I onsdags greps stjärnan av polis och han är nu misstänkt för bedrägeri.

Foto: JONAS BILBERG
Här på Svenska Bil AB i Västberga reparerade popartisten sin Saab för nära 100 000 kronor. Han misstänks för bedrägeri efter att ha smitit från betalningen.

Bilen, en några år gammal Saab 9-5, reparerades under flera veckor på Svenska Bil AB i Västberga i södra Stockholm. Bland annat byttes motorn.

Popstjärnan hävdade att hans skivbolag skulle stå för reparationskostnaden, totalt nära 100 000 kronor. Han ska också ha visat upp ett intyg från bolaget som styrkte påståendet.

Intyget var falskt

Men intyget var en bluff. När verkstaden försökte få betalt för arbetet visade det sig att skivbolaget sedan länge brutit samarbetet med artisten. Någon faktura tänkte man inte betala.

Popartisten gjorde dock ett misstag. Några dagar efter att han hämtat sin bil ringde han tillbaka till Svenska Bil. Det var fortfarande lite problem med bilen och artisten undrade om han kunde komma och få det åtgärdat.

Greps av polis

Det gick självklart bra att komma genast. Och när popstjärnan i onsdags eftermiddag kom tillbaka till verkstaden greps han av polis.

Assistentåklagare Martin Bresman leder utredningen mot artisten.

- Förundersökningen är i inledningsstadiet. Det enda jag kan bekräfta är att en man har hämtats till förhör och att han är delgiven misstanke om bedrägeribrott, säger Martin Bresman.

Aftonbladet har förgäves sökt popstjärnan för en kommentar.

Gunnar Svensson

ARTIKELN HANDLAR OM