Expressen vägrar ge skadestånd till Marie

NYHETER

Expressen vägrar betala skadestånd till Marie Fredriksson för de felaktiga uppgifterna om hennes cancer.

Det framgår av en inlaga från tidningens advokat till tingsrätten.

Foto: ANDREAS HILLERGREN
Kräver en halv miljon.

Marie Fredriksson stämde för tre veckor sedan Expressens ansvarige utgivare Otto Sjöberg för grovt förtal. Roxettestjärnan kräver dessutom att Sjöberg betalar en halv miljon i skadestånd, pengar hon tänker skänka till Cancerfonden.

Ingen skymf

Nu har Expressen via tidningens advokat Peter Danowsky lämnat in sitt svar på stämningen till Stockholms tingsrätt.

Tidningen, skriver advokaten, har inte utpekat Fredriksson som brottslig eller klandervärd. "Ej heller föreligger smädelse, kränkande tillmäle, eller annat skymfligt beteende".

- Expressen tycks inte ha läst min stämning särskilt noggrant, säger Fredrikssons advokat Leif Silbersky.

Hon blev rädd

- Grunden för mitt yrkande är att personer i Marie Fredrikssons omgivning upplevde det som att hon inte var ärlig. Hon blev dessutom rädd och trodde att läkaren inte sagt sanningen till henne och samtidigt gick och berättade den för journalister.

Silbersky påpekar även att Sjöberg först hävdade att tidningens uppgifter stämde, innan han plötsligt svängde och medgav att det var fel att publicera dem.

Den 31 januari i år hävdade Expressen på sin första sida att Marie Fredriksson "kämpar mot en ny knöl som tros vara cancer".

Inne i tidningen stod: "Enligt Expressens källor kan Marie Fredriksson ha drabbats av ännu en cancertumör, denna gång i ett av hennes bröst."

Expressen har senare publicerat en ursäkt till Marie Fredriksson.

Oisín Cantwell

ARTIKELN HANDLAR OM