Kvinna i Vara vann 51 miljoner

NYHETER

Det bor 16 050 människor i Vara kommun i Västergötland.

En av dessa är en kvinna som numera är mångmiljonär - närmare bestämt ägare till en storvinst på 51 miljoner kronor. Den tredje högsta vinsten hittills som betalats ut i Sverige - alla kategorier.

I hennes bostad lär det ha jublats i högan sky när rätt Lottorad samt jokernummer drogs på lördagskvällen.

Om hon nu rättade sin kupong.

Annars får hon veta det under söndagen när Svenska Spels presschef, Tommy Wahlgren - som brukligt är - ringer till sådana storvinnare.

''Vi vet vem vinnaren är. Nu får hon lördagskvällen på sig att smälta det hela. I morgon lagom till förmiddagskaffet ringer vi upp och gratulerar'', sade Wahlgren i ett pressmeddelande på lördagskvällen.

Sju rätt plus joker

Kvinnan vann på ett 10-veckors Lotto som inlämnats i Vara, så vi får förmoda att vinnaren även bor där. Hon hade samtliga sju rätt på Lotto samtidigt som vinst även föll ut på hennes Joker-rad.

Därmed hade hon uppfyllt villkoren för den så kallade 50-miljonersvinsten som sedan ett år tillfaller den som kammar hem högsta vinsten på Lotto och någon vinst, stor eller liten, på Joker.

Denna specialvinst har, med denna gång, fallit ut vid tre tillfällen och placerar sina vinnare på tre av de fyra högsta placeringarna i Sveriges tio i topp-lista över högstavinster.

Plats nummer tre

Varavinnaren hamnar på plats nummer tre med sina 51014225 kronor. Nummer två på listan, en Malmöbo, vann ytterligare 900000 kronor.

Ståtar som nummer ett på listan gör en vinnare i Helsingborg som på endast en toppvinst på Joker kammade hem 61062983 kronor.

I Varavinnarens fall fördelade sig storvinsten så här: 1014056 kronor på Lotto, 169 kronor på tre rätt på Joker. Och så då 50 miljoner kronor på specialvinsten.

TT