Ligaledare gripen i stor kokainhärva

Ett tiotal personer misstänks vara inblandade

NYHETER

Mannen har pekats ut som en av ledarna i Stockholms undre värld.

I går kväll greps 34-åringen på öppen gata efter en längre tids spaning.

Nu begärs mannen häktad – misstänkt för inblandning i en omfattande narkotikahärva.

Polisen grep 34-åringen i centrala Stockholm i går kväll. Civila spanare slog till på gatan – och en timme senare greps en av hans vänner.

Gripandena kom efter en längre tids spaning och Norrortspolisen har arbetat intensivt för att nysta upp narkotikahärvan.

– Flera personer har gripits och flera av dem har häktats, säger Hans Östlund vid Norrortspolisen.

Fem personer häktade

Ett tiotal personer misstänks nu, enligt uppgifter till Aftonbladet, för inblandning i narkotikahandel – bland annat med kokain. Enligt TV 4 Stockholm sitter fem andra personer sedan början av februari häktade för inblandning i härvan.

34-åringen har pekats ut som en av de ledande gestalterna i Stockholms undre värld. Han är dömd för narkotikabrott, dopningsbrott, grov misshandel, förberedelse till rån, ekobrott och vapenbrott. Förra året misstänktes mannen för att tillsammans med två kamrater ha mördat en man – men samtliga friades av tingsrätten.

Mannen har flera gånger förklarat att han inte är kopplad till någon brottslig verksamhet, utan säger sig syssla med affärer i utlandet. Polisen har dock ägnat stor uppmärksamhet åt mannen de senaste åren. Så sent som förra månaden misstänkte polisen att han och två kamrater skulle mördas.

Polisen stoppade dock planerna och grep tre misstänkta. I samband med gripandena beslagtogs pistoler, automatvapen, sprängmedel och ammunition.

Mattias Lundell, Lennart Håård