Var "mördad" - kom fram efter 4,5 år

Nu talar Natasha, 18, ut - och blir miljonär

NYHETER

Alla trodde att Natasha Ryan, 18, blivit offer för en ökänd seriemördare. Men häromdan hittades hon levande gömd i ett klädskåp hos förre pojkvännen Scott Clark.

- När tidningarna började skriva om att jag mördats blev min lögn alldeles för stor och jag vågade inte gå hem ...

Foto: AP
"LÖGNEN FÖR STOR" Natasha Ryan rymde och antogs ha blivit mördad. Först när en man stod inför rätta trädde hon fram - 4,5 år efter "försvinnandet".

Efter 4,5 år i frivillig fångenskap i en förortsvilla i Rockhampton 60 mil norr om Sydney har hon nu berättat sin bisarra historia för polis, anhöriga och ett tv-bolag.

Kontraktet med Channel 9 ger henne minst 1,3 miljoner kronor och en kändisagent förhandlar om bok- och filmrättigheterna.

Många i den lilla stan Rockhampton är upprörda över att hon tjänar pengar när skattebetalarna fått punga ut med 4,5 miljoner kronor för utredningen av "mordet" på henne.

Och polisen har inlett en utredning: mannen som misstänktes ha mördat henne stod inför rätta och var bara någon dag från att dömas till livstids straffarbete.

Därför kan Natasha Ryan hamna i fängelse.

Större än stjärnan Crowe

Bakom dramat finns två rejäla polisskandaler.

Bara någon månad före sitt försvinnande hade hon rymt på riktigt till mjölkbudet Scott som också fick böter på 5 000 kronor för att "ha lockat henne".

Men det hade polisen glömt.

Den 10 mars i år ringde Natasha till "Barnens hjälplinje". Hon kallade sig Sally och sa att hon rymt hemifrån fem år tidigare och att en 52-årig man nu skulle inför domstol för att ha mördat henne.

- Men jag lever, sa hon.

Polisen gjorde ingen undersökning.

I dag är Natasha tillbaka hos sin pojkvän Scott. Återigen gömmer hon sig - nu för hordar av journalister. Hon är en viktigare nyhet än superstjärnan Russell Crowe som firar sin smekmånad med Danielle Spencer just i Rockhampton.

Nu ryktas det att de två vill ha de båda huvudrollerna i filmen om Natasha och Scott.

Bo Gunnarsson