Pojkvännen hittade kvinnan död

Reste till Sverige för att fira påsk tillsammans

NYHETER

Pojkvännen reste till Sverige för att fira påsk med sin 24-åriga flickvän.

Men hon mötte honom inte – så han sökte henne i studentrummet utanför Uppsala.

I lägenheten fann han flickvännen mördad.

Den 24-åriga kvinnan kom från Tjeckien till Sverige och Ultuna i januari. Hon resten via ett utbytesprogram med Sveriges Lantbruksuniversitet och hon valde att studera skogsvetenskap.

På Ultuna bodde hon i en egen lägenhet i en gammal trävilla – tillsammans med flera andra utbytesstudenter – på studentområdet.

Det var dit hennes tjeckiske pojkvän – i 25-årsåldern – i går skulle komma för att hälsa på och fira påskledigheten tillsammans. Men hon mötte honom aldrig.

Låg död i flera dygn

Istället reste han ut till universitetsområdet – där han också har andra vänner – och hennes lägenhet.

Där fann han sin flickvän död.

Ambulans larmades – men när personalen kom till platsen kontaktade de omedelbart polisen. Under natten har man arbetat intensivt för att säkra spår i lägenheten.

– Våra kriminaltekniker och rättsläkare har varit på plats i natt och de är överens om att hon har bragts om livet, säger polisinspektör Christer Nordström.

Polisen är mycket förtegen och vill inte riskera utredningen. Klart är dock att kvinnan legat död i ett eller flera dygn.

Många bortresta

Polisen har fortfarande många vittnen kvar att höra. Påskledigheten gör att merparten av de omkring 250 studenterna i området är bortresta och polisen behöver nu få kontakt med så många som möjligt.

Pojkvännen och flera av kvinnans kamrater som bodde på området har hörts av polisen. Ingen av dem är misstänkt, men de kan ha viktig information. Samtidigt är stämningen tryckt och många mår mycket dåligt.

Skolan har därför upprättat ett kriscenter för att ta hand om vänner, studenter och personal. Under påskhelgen kommer ett journummer att vara bemannat för de som känner att de behöver någon att prata med.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM