Popstjärna snattade på varuhus

NYHETER

Den skivaktuella artisten proppade väskan full med märkeskläder och rusade ut ur affären.

En halvtimme senare greps hon av polis i centrala Stockholm.

Foto: SVEN-OLOF SÄNNÅS
Popstjärnan grips.

Stölden i går var det senaste brottet i en lång rad som den kvinnliga popartisten misstänks för. Hon är sedan tidigare åtalad för bland annat stöld, rån och misshandel vid upprepade tillfällen.

Mitt på dagen i går gick hon in i en exklusiv butik i centrala Stockholm. Efter en stund bad hon expediten att hämta något på lagret. Sedan stoppade hon ner kläder i en medhavd stor väska.

Stölden upptäcktes av en annan kund. När expediten försökte stoppa artisten rusade hon mot utgången samtidigt som larmet tjöt.

Artisten bar en iögonfallande röd peruk som hon slet av sig under flykten.

Polis larmades och en civilpatrull skickades ut för att leta efter kvinnan. Men bara en stund senare upptäcktes hon av poliser som bevakade en demonstration vid Sergels torg och kunde gripas.

Popartisten fördes till Södermalmspolisen för förhör.

Planerar skivsläpp

Kvinnan har flera gånger uteblivit från rättegångar. För ett par veckor sedan tröttnade tingsrätten och begärde kvinnan häktad i hennes frånvaro. Kvinnan greps senare och låstes in på Kronobergshäktet. Jourhavande åklagare hävdade då att hon borde hållas kvar för att en rättegång skulle kunna genomföras, men hon släpptes.

Kvinnan har planerat att släppa en ny skiva i mitten av maj.

Annika Sohlander