Paret dog i isvaken

NYHETER

En man och en kvinna, båda i 60-årsåldern, hittades i går drunknade i en isvak i Stora Tjicku träsk mellan Storuman och Tärnaby.

Paret gav sig ut för att åka skidor på sjön i går förmiddag och hade enligt polisen sagt till sina anhöriga att de skulle vara borta i ett par timmar. När de inte kommit tillbaka på eftermiddagen gav sig anhöriga och grannar ut för att leta efter dem.

- De sökte på skidor och skotrar för terrängen är ganska oframkomlig på annat sätt. Men de påträffade dem inte och larmade oss vid 18-tiden, säger David Hellman, vakthavande vid polisens länskommunikationscentral i Västerbotten.

Helikopter spanade

Polisen skickade ut en helikopter och en patrull att söka efter paret. Räddningstjänsten i Gunnan och Storuman deltog också i sökandet. Efter en knapp timme larmade dock en av de privatpersoner som sökt efter paret att man funnit en vak där det flöt skidor och en ryggsäck.

- När patrullen kom till platsen fann de att två personer låg under vattenytan, säger vakthavande David Hellman.

Räddningstjänsten bärgade därefter de drunknade. Inga återupplivningsförsök gjordes. Mannen var hemmahörande i närbelägna Gunnarn och kvinnan i Umeå.

Karolina Vikingsson