”Det kändes sorgligt att komma hem”

Läs hela chattet med David Castaneda

NYHETER

David saknar alla kompisar och den gemenskap som fanns på Fame Factory-skolan och ville inte alls åka hem. Men nu är han trots allt hemma och chattade i dag med aftonbladet.se:s läsare.

David Castaneda säger: Hej allihopa! Kul att få vara här och få kunna chatta med alla!

Sanna säger: Du va jättebra David, synd att du inte gick vidare...ska du släppa någon skiva snart?

David Castaneda säger: Tack så mycket! Jag ska förmodligen spela in en platta nu i sommar och släppa den i höst - Berts direkta order!

lolle säger: var det inte jobbigt med alla kameramännen som sprang runt när ni t.ex. pratade om privata saker eller skulle gå och lägga er?

David Castaneda säger: Det kunde vara jobbigt de första dagarna men alla var medvetna om vad som skulle ske, så man vande sig. Men det fanns också tillfällen när kamerorna inte var med.

amlaa säger: hej david hur känndes det och vara med i fame factory?

du är h*vetes bra! :)

lundabo säger: skulle du vilja vara med i melodifestivalen?

David Castaneda säger: Tack så mycket! Det var en dröm att få kunna vara med i FF som jag aldrig kunde tro skulle besannas. Det började med att min flickvän tvingade mig att söka. Men det viktgaste för mig var att vara mig själv hela tiden - något som jag tycker att jag lyckades med.

David Castaneda säger: Många tror att mf är den största drömmen för alla FF-deltagare, men så är det inte i mitt fall. Det finns andra saker som jag skulle föredra att få göra, som att spela på festivaler t.ex.

lundabo säger: Har du läst alla brev du fått?

David Castaneda säger: Ja, det har jag och jag är väldigt tacksam för varje brev jag fått. Men det kommer att ta ett tag att svara på alla, men det kommer så småningom.

Sofie säger: Hej David! jag tycker du skriver jätte bra låtar och sjunger jätte bra. Men ärligt talat tycker jag inte att du skulle ha klippt dejj. Du passar bättre i längre hår =) Ska du åka på nån turné snart ??

David Castaneda säger: Hej Sofie! Tack för komplimangen! Många på skolan tycker att jag såg ut som en konstig indian innan jag klippte mig, men jag tar det som det kommer så vi får se om håret kommer tillbaks...Jag har ännu inte planerat särskilt mycket för sommaren men förmodligen åker jag i höst när jag släpper plattan.

Anna S säger: Varför tror du att du blev mer populär emot slutet av programmet? (Men b ö r j a n av din karriär såklart,,)

David Castaneda säger: Jag tror att orsaken till att det bröt ut var min spanska låt. Innan trodde nog folk att jag var känslokall eftersom jag inte grät, men när jag sjöng låten visade jag att jag hade en annan mer känslig sida.

Anders 4-ever säger: hej david??

hur e d med dig. med mig e allt bra. blev du ledsen/arg när du inte kom med bland dom 4 i finalen. Ja skulle nog blivit besviken iaf.

NinaH säger: Vad tyckte du bäst om under vistelsen på Fame Factory-skolan?

David Castaneda säger: Självklart blir man alltid lite ledsen, men jag var medveten om att det fanns sju andra talangfulla finalister. Jag tyckte att det var kul att Anders vann.

David Castaneda säger: 50 procent lektionerna, 50 procent gemenskapen. Jag hade inte klarat mig utan någon av dem.

hej säger: Hej David vad händer nu i framtiden?

David Castaneda säger: Just nu ser framtiden lite suddig ut. Min enda plan just nu är att spela in plattan, men sen får vi se vad som händer. Jag skulle ju vilja syssla med musik på heltid, men jag kan tänka mig att ha det som hobby också. Det viktiga är att allt känns bra nu och målet är att det alltid ska kännas så.

Jojjo säger: Vilka var dina bästa kompisar på skolan?

David Castaneda säger: Mina bästa kompisar var Peter och Anders. Några andra goda vänner var även Johan och Morgan, men Morgan åkte ut så tidigt så vi hann inte lära känna varandra så bra.

elin säger: Hej! Tycker om din stil, har du fått mkt inspiration från kent? vilken skiva gillar du bäst?

David Castaneda säger: Haha, det får jag höra väldigt ofta. Jag har gillat mycket gamla Kent och varit ett stort Kent-fan. Min favoritskiva är Verkligen, men mitt mål är inte att bli en Kent-kopia utan en David Castaneda. Men givetvis kan man hämta inspiration från dem.

sally säger: Nämn EN låt (inte bland dina egna:-) som du ALDRIG kommer att tröttna på..

David Castaneda säger: Det vore Foo Fighters "Everlong".

labella säger: Hej David! JAg tycker att du är bra! Har du nånsin bott i chile, eller är dina föräldrar därifrån? Kramar chilenita

David Castaneda säger: Mina föräldrar kommer från Chile, men själv är jag född och uppväxt här i Sverige. Jag känner ändå väldigt starka rötter i Chile, som jag vill bevara.

Sanna säger: Hej! Du har en skön stil...hur känns det att komma ut och helt plötsligt vara kändis och bli igenkänd på stan?

David Castaneda säger: Tack för komplimangen! Först var jag lite orolig för detta, men insåg att jag inte har något i mitt liv att dölja. Så därför har jag inga problem med att bli igenkänd på stan, jag är stolt över den jag är.

Karin säger: Var det en kul fest efter finalen i söndags?

David Castaneda säger: Ja, det var väldigt, väldigt skoj. Särskilt att få träffa alla gamla deltagare. Alla var väldigt glada för Anders skull och för vissa blev det senare än för andra...

nättant säger: Finns det någon nackdel med att ha varit med i FF???

David Castaneda säger: Den enda nackdelen skulle nog kunna vara att man får en viss stämpel av vissa som inte sett programmen så mycket. Många kan nog få förutfattade meningar om en.

juha säger: vad tycker ni om bert?

David Castaneda säger: Innan FF hade jag inte så goda åsikter om Bert, men nu är man glad att man fått lära känna honom. Nu inser man vilken skön kille han är. Hans enda problem är att han kan vara för spontan och ärlig i bland.

Sofie säger: Ska din skiva innehålla enbart egenskrivna låtar eller sånt som andra har skrivit oxå ??

David Castaneda säger: Innan FF var jag fast besluten om att bara ha med egna låtar men har nu insett att det finns många bra låtskrivare. Så nu vill jag ha med BRA låtar, men en stor del blir nog egenskrivet material.

Jojjo säger: hur kändes det att komma hem?

David Castaneda säger: Det kändes ganska sorgligt, jag ville inte hem. När man fått så goda vänner och haft en så härlig tid, blir det svårt att ersätta den vardagen med den här vardagen.

Joanna säger: Hej David! Jag undrar ju givetvis hur du tycker att du porträtterats i serien? Anser du att bilden av dig själv varit rättvis?

David Castaneda säger: Jag har ännu inte fått se mig på tv, men enligt vad mina nära och kära har sagt har det visats en ganska rättvis bild som mig. Men jag har tydligen framstått som en väldigt lugn kille, men även jag kan röja och ha kul

NinaH säger: Vad kommer du använda för artistnamn? Ditt efternamn rockar!

David Castaneda säger: Tack för det! Jag har pratat med folk om det och de flesta tycker att jag inte ska gömma mig bakom ett bandnamn utan det får kanske bli ett avancerat artistnamn, som då får innehålla mitt efternamn.

David Castaneda säger: Tack så jättemycket för den härliga chattstunden! Hoppas att vi kan höras igen inom en snar framtid! So long! Var inte rädda för att komma fram och hälsa på mig om ni ser mig in real life!