Självmordsdåd vid israelisk järnvägsstation

Två döda - flera skadade

Foto: reuters
Förutom självmordsbombaren dödades en vakt som stod i entrén till järnvägsstationen.
NYHETER

Två personer dog och flera personer skadades på torsdagen i en självmordsbombning norr om Tel Aviv, rapporterar israelisk radio.

Minst tio människor skadades i självmordsbombningen i Kfar Saba nordost om Tel Aviv, rapporterade israelisk radio enligt AFP.

Ambulanser körde i hast till järnvägsstationen i Kfar Saba, som invigdes för bara några dagar sedan, rapporterade israelisk radio.

Hälften av de tio var svårt skadade.

Stationen används främst av pendlare till och från Tel Aviv.

Självmordsbombaren sprängde sin laddning redan i ingången till stationen sedan han stoppats av en israelisk säkerhetsvakt, uppgav källor för Reuters. Bombaren själv och ytterligare en person dödades.

Attacken utfördes dagen efter att palestinierna fått en ny premiärminister, Mahmud Abbas, som önskar få ett slut på aktioner av typ självmordsbombningar för att få igång en ny fredsprocess.

Den senaste palestinska självmordsbombningen ägde rum på badorten Netanya i norra Israel den 30 mars. Bombaren dog och laddningen skadade ett 20-tal människor.

Självmordsbombningen i Kfar Saba var en operation utförd gemensamt av två grupper med koppling till Fatah och PFLP, uppgav en palestinsk ledare för Reuters.

Al-Aqsa-martyrernas brigader, en del av Fatahrörelsen, och Abu Ali Mustafa-brigaderna, en grupp kopplad till PFLP, låg bakom bombningen, uppgav han.

Officiellt hade då ännu ingen förklarat sig ligga bakom attentatet på pendeltågsstationen.

Enligt israeliska säkerhetskällor var bombaren 18-årige Ahmed al-Khatib från flyktinglägret Balata nära Nablus på Västbanken. Invånare i Balata bekräftade detta. De sade att familjen Khatib har öppnat sitt hem för sörjande och att andra tonåringar delade ut bilder på 18-åringen med ett gevär i handen.

Enligt invånarna var det känt att Khatib hade kopplingar till Fatah.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM