30 sekunder om...

snipan?

NYHETER

Nyligen utgivna boken ”Vad ska flickans lilla kallas?” behandlar problemet med att små flickor saknar ett bra namn för sina könsorgan. TV4 tog upp frågan i förra veckan och tittarna fick maila in sina förslag på namn för den så kallade framstjärten (ett bihang till den vanliga stjärten alltså). Populära namn var till exempel ”snipan” och ”blomman”.

Tanken är fin. Det vore alla tiders om det fanns något ord som är lika okej att säga i stora sällskap som ”snopp”. Grejen är bara att den här frågan har varit uppe för diskussion minst en gång om året de senaste sju, åtta åren. Och varje gång har den initiativtagande tidningen/tv-programmet/personen betraktat sig som en pionjär på dittills obeträdd mark och inbillat sig att någon sorts förändring stundar.

Ändå har det inte hänt ett dyft och faktum kvarstår: Det är enklare att peka på det som avses än att klämma fram ett ”stjärnan”, som ju låter hur krystat som helst. Eller också kan man springa runt i skolkorridorerna och gasta ”fitta!” till alla som vill lyssna. Det verkar inte finnas så många andra alternativ.

Prat i kvadrat

Grejer det snackas om på stan