Fransk familj spårlöst försvunnen i Alperna

Polisen fann blodspår i villan

NYHETER

Middagen stod framdukad.

Men när sonen kom på besök fanns det inget spår efter familjen.

Det var för två veckor sedan.

Den franska familjen, Xavier Flactif, 41, hans fru Graziella Ortolando, 36, och deras tre barn, sex, nio och tio år gamla, har varit spårlöst fösvunna sedan den 12 april, skriver the engelska Guardian.

Den franska polisen har fortfarande inga spår.

För två veckor sen kom en son från ett tidigare äktenskap till familjen Flatcifs lyxvilla i de franska alperna. Men det var ingen hemma.

Många teorier och rykten

– Vi tror inte det var en planerad avresa. Vi kollar varje möjlig teori, säger Denis Robert-Charrereau, åklagare till the Guardian.

Och teorierna är många. Allt från kidnappning till att familjen håller sig undan för att de inte kan betala sina skulder. Eller att de omkommit i en olycka på en av alpvägarna ut från byn.

En teori som Xavier Flatcifs kollega George Gray håller med om.

– Xavier Flatcif körde som en galning. Han har betalt av alla sina skulder. Vi hade planerat in försäljningsmöten veckan efter. Hör du något dåligt om honom, så beror det enbart på avundsjuka.

Små blodspår funna i lyxvillan

Områdets raviner och sjöar söks igenom i jakt på att lösa mysteriet. Men ett nytt fynd i lyxvillan stärker teorin om att familjen inte åkte frivilligt.

Polisen har nämligen hittat blodspår.

– Det var små spår, troligtvis av blod, inte synliga för ögat. Vi har ingen aning om var de kommer ifrån, säger åklagaren.

Xavier Flatcifs har byggt upp sin förmögenhet i fastighetsbranschen. Bland annat säljer han lyxvillor värda över 50 miljoner kronor till engelsmän.

”Svårt att tro på kidnappning”

En granne i byn berättar att familjen Flatcif kom till byn för fyra år sedan när Xavier Flatcifs affärsverksamhet i norra Frankrike granskades av myndigheterna.

– Han är en mycket intelligent och rik man som inte är rädd för att visa hur rik han är. Det finns mycket avundsjuka och det går rykten om hur han tjänat sina pengar. Det har förkommit hot och skadegörelse av hans egendom, säger grannen.

– Du kan tänka dig hur ryktet går i en liten by, men det är svårt att tro att fem personer ska ha blivit kidnappade.

Peter Löwendahl-Nyrén