Tiden är Kommunals fiende - och räddning

NYHETER

Tiden börjar bli Kommunals värsta fiende.

Därför tar förbundet till storsläggan och hoppas att hotet om en massiv konflikt skrämmer arbetsgivarna.

Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SCANPIX
längre tid - högre lön Det börjar bli bråttom för Kommunal. Förhandlarna vet att det är omöjligt att strejka under semestern och att konflikten måste ta slut före juni. Men ju längre tiden går, desto högre löneökning kan löntagarna få. På bilden ses undersköterskan och strejkvakten Yvonne Larsson från infektionskliniken på universitetssjukhuset i Linköping.

I dag är Kommunals konflikt inne på sitt fjärde händelselösa dygn. 9 000 personer är ute i strejk utan att det fått några allvarliga följder för andra än enstaka föräldrar med barn på dagis.

Konflikten, som syftar till att skada arbetsgivarna i Kommun- och Landstingsförbunden så att de blir mer förhandlingsvilliga, har alltså inte fått avsedd effekt.

Inte alls skakade

Tvärtom meddelar både Kommunförbundets direktör Markus Gustafsson och förhandlingschef Åke Hillman praktiskt taget dagligen att de är inställda på en lång konflikt. De är med andra ord inte alls skakade i grundvalarna.

Det är förklaringen till att Kommunal i går tog till storsläggan och trappade upp konflikten med en femte strejkvåg i mitten av maj. Då går 46 370 personer i 60 kommuner ut i konflikt. Det är nästan lika många som bor i Hässleholms kommun och den största arbetsmarknadskonflikten i Sverige på många år.

Garvade förhandlare vet att det är omöjligt att strejka under sommaren och semestrarna. En konflikt måste ta slut före mitten av juni - annars kan den hålla på i all evighet. Det är mot den bortre tidsgränsen som Kommunal slåss. När vanliga människor börjar planera för midsommar måste avtalet vara påskrivet och klart. Tiden börjar med andra ord bli Kommunals värsta fiende.

Bra med senare avtal

Men den kan också bli en räddningsplanka. Det avtal som så småningom kommer att slutas mellan parterna kommer inte på avgörande punkter att avvika från det medlarbud som både Kommunal och arbetsgivarna sa nej till.

Men för att åtminstone några siffror ska kunna friseras i en för Kommunal positiv riktning är det bra om avtalet träder i kraft senare.

Ingen retroaktiv lön

Så här ligger det nämligen till. I vanliga fall brukar löntagarna få retroaktiva löneökningar när ett nytt avtal träder i kraft. Men efter en konflikt blir det ingen retroaktivitet. Ett avtal som träder i kraft efter en konflikt kan alltså i procent räknat bli högre utan att det kostar arbetsgivarna mer. I alla fall inte under det första året.

Inte heller i går förekom några kontakter mellan facket och arbetsgivarna eller med medlarna. Och nästa vecka är det långhelg igen. Det är ingen bra tid för fackliga förhandlingar.

Arbetsgivarna ser med andra ord ut att bli sannspådda. Det blir en lång konflikt. Om inte Kommunals skrämseltaktik hjälper.

TIDIGARE ARTIKLAR:

Lena Mellin