Gick i sömnen - bröt ryggen

NYHETER

Mannen gick i sömnen.

Han klättrade upp på fönsterbrädan i sovrummet och föll fem meter rakt ut.

Han skadades svårt i ryggen.

Olyckan inträffade i Haugesund i Norge tidigt i går morse och det var en granne i lägenheten under som hörde mannens rop på hjälp efter att han ramlat ut.

Grannen ringde efter polis och ambulans.

Den 29-årige mannen kommer själv inte ihåg någonting av sin sömngång. Han slogs inte medvetslös vid fallet, däremot vaknade han ur sin sömn och kände att han var svårt skadad.

Störd av snarkning

- Vi har inga misstankar om att han blivit utsatt för något kriminellt, säger Thor Gunnar Westlye vid Haugelandspolisen till tidningen VG.

Mannens hustru har berättat för polisen att hon tidigare under natten blev störd av hans snarkningar. Därför hade hon gått och lagt sig i dotterns sovrum. Hon visste ingenting för än polisen ringde på och berättade att mannen var förd till sjukhus.

Svåra skador

Haugelands sjukhus uppger till VG att mannen har brutit ryggraden, har krosskador i ansiktet och flera benbrott. Han hade också svårt att andas. Han har inte kunnat höras av polisen.

Enligt Läkarboken ska man inte väcka en person som går i sömnen. Man ska i stället försöka att försiktigt leda honom eller henne tillbaka till sängen.

Per-Iwar Sohlström