Cherie Blair tog varor för 30 000

Erbjöds några gratisprover – tog flera kassar med designerplagg

NYHETER

LONDON

Cherie Blair blev erbjuden att ta några gratis varor i en butik.

Hon tog 68 - till ett värde av 30 000 kronor.

Nu måste premiärminsterns fru betala för gåvorna.

Foto: AP
i blåsväder Cherie Blair, maka till Storbritanniens premiärminister Tony Blair, är åter i blåsväder. Denna gång efter att ha roffat åt sig varor för 300 000 kronor.

"Girig subba." Det är ett av de omdömen som nu fälls i medierna om fru Blair efter att listan på hennes gratisprover kommit ut.

Många britter, som har det betydligt mindre välbeställt än premiärministerns fru, undrar varför hon inte själv kan betala för sina varor.

Plockade på sig

Det var under en resa till Australien som Cherie Blair bjöds in till Globe International i Melbourne. Där erbjöds hon att ta "några gratis prover" bland designerplaggen. Att kända personer får den typen av gåvor i reklamsyfte är vanligt.

Att kändisarna utnyttjar erbjudandet i samma grad som Cherie Blair är mindre vanligt.

Hon valde ut 68 gåvor till ett värde av runt 30 000 kronor. Klädesplagg i alla storlekar och färger hamnade i fru Blairs shoppingkassar.

Inte en drömkund

Marknadschefen Anna Craig säger till News of the World att företaget inte direkt såg Cherie Blair som en drömkund.

- Vi sökte inte aktivt upp henne som vi skulle gjort med en kändis som Robbie Williams. Det handlade mer om gästfrihet mot hustrun till världens näst mäktigaste man.

Denna gästfrihet får Cherie Blair nu dock betala för. I egenskap av hustru till premiärministern måste hon betala för gåvor som överstiger ett värde på 2 000 kronor.

Här är alla varorna

Jennifer Wegerup