Människolik funnet i Göteborg

Polisen misstänker samband med tidigare mord

NYHETER

För en månad sedan hittades en 30-årig kvinna mördad i en lägenhet i Högsbo utanför Göteborg.

På onsdagsefter- middagen fann polisen ännu en människokropp utanför det hus där kvinnan hittades.

Polisen arbetar utifrån hypotesen att det rör sig om ytterligare en mördad person och att det nya fyndet har ett samband med det tidigare mordet.

– Under utredningen har vi fått fram information som gjorde att vi undersökte platsen där det nya fyndet gjordes, sa chefen för länskriminalens spaningsrotel, Sven Ahlbin, till SVT Västnytt på onsdagskvällen.

Grävde i gräsmattan

När polisen grävde i gräsmattan intill huset hittades ett bylte som innehöll kroppen, som nu förts till rättsläkarstationen för undersökning. Polisen bedömer att det rör sig om en komplett kropp, men Sven Ahlbin vill inte uttala sig om hur länge den har legat på platsen.

Det var den 19 mars i år som en 30-årig kvinnlig student vid Chalmers hittades mördad i en lägenhet i Högsbo. Kvinnan bodde med sina föräldrar i samma trappuppgång.

Utredningen av mordet på den 30-åriga kvinnan sköts av Göteborgspolisens spaningsrotel. Tidigt riktades misstankarna mot kvinnans make, en välbärgad affärsman.

Paret hade en son tillsammans och låg i skilsmässa vid tidpunkten för mordet. Motivet skulle enligt åklagaren vara en pågående vårdnadstvist.

Parets treårige son omhändertogs efter av de sociala myndigheterna efter mordet.

Maken häktades

Mannen häktades, misstänkt för att ha lejt någon att mörda kvinnan, men släpptes ur häktet den 24 april. Detta efter att häktningsdomstolen i Göteborg ansett att åklagarens argument för en omhäktning inte var tillräckliga.

Åklagaren, Ulrika Egelrud, ville då inte kommentera ifall misstankarna mot mannen kvarstod

Lägenhetsinnehavaren saknas

Innehavaren av lägenheten där kvinnan hittades, en 43-årig man, är försvunnen sedan tidpunkten för mordet. 43-åringen häktades i slutet av mars i sin frånvaro som misstänkt för mord, alternativt medhjälp till mord.

43-åringen efterlystes även internationellt, men har inte stått att finna.

– Självklart är det en av sakerna vi tittar på, om kroppen kan vara identisk med lägenhetsinnehavaren, sade Sven Ahlbin till TT.

Rickard Westman, TT