Hon hittade en död man

Han var nergrävd under en mördad kvinnas balkong

1 av 2 | Foto: bengt kulén
ett vitt tält står över graven Monica Sjögren upptäckte det nergrävda mansliket under balkongen, som syns i bakgrunden, mitt i bostadsområdet. Hennes hundar började bete sig underligt när de gick förbi huset och ville gräva under balkongen. - Jag är chockad och illa berörd, säger Monica Sjögren, som själv bor i ett av grannhusen.
NYHETER

GÖTEBORG

I lägenheten med den nedre balkongen mördades en 30-årig småbarnsmamma.

I går hittade polisen ett nedgrävt manslik - rakt under samma balkong.

Allt tack vare Monica Sjögrens två pudlar.

- De ville hela tiden gräva i jorden, säger hon till Aftonbladet.

Moncia Sjögren står strax intill hyreshuset och tittar på polisens vita tält.

I lägenheten ovanför mördades en 30-årig småbarnsmamma den 18 mars i år. Själv bodde kvinnan ytterligare en våning upp i samma hus, men hittades död i grannens lägenhet efter att ha varit försvunnen i drygt ett dygn.

Den 43-årige grannen har sedan dess varit spårlöst borta. Mannen har efterlysts internationellt.

Igår hittades han troligen - begravd under sin egen balkong.

"Vi är skakade"

- Alla är skakade över det som hänt. Jag är chockad och illa berörd, säger Monica Sjögren.

Hon bor bara ett par trappuppgångar från hyreshuset. Sedan en tid har hennes båda pudlar betett sig underligt när det har gått förbi huset.

- Nästan varje dag har de velat gå och gräva i jorden under balkongen till lägenheten där hon mördades, säger Monica Sjögren.

När polisen undersökte platsen i går hittades det nedgrävda mansliket - inlindat i ett paket.

I går kväll arbetade rättsläkarna med att identifiera mannen. Enligt polisen tror de att den mördade är den 43-årige grannen som bodde i lägenheten där småbarnsmamman mördades. Ett slutgiltigt besked om mannens identitet väntas under dagen.

Sven Ahlbin är chef för länskriminalens spaningsrotel och tror att de båda morden har en stark koppling till varandra. Den 43-årige mannen och den 30-åriga kvinnan kan ha mördats samtidigt.

- Efter mordet på kvinnan saknades mannen och vi gick ut med en efterlysning, säger han.

Under en period fanns uppgifter som tydde på att mannen kunde vara inblandad i mordet på kvinnan. I utredningens bakgrund fanns också en uppslitande tvist där kvinnan kämpade om vårdnaden om sin och makens gemensamma son.

Maken släpptes

Maken, en 39-årig direktör i hotell- och restaurangbranschen, greps kort efter att kvinnan mördats och har suttit häktad, misstänkt för delaktighet i mordet på sin fru. Men han släpptes i fredags eftersom tingsrätten inte fann skäl att hålla honom häktad längre.

Nu är polisen förtegen om ytterligare misstänkta.

Är det aktuellt att gripa någon?

- Möjligtvis att göra ett frihetsberövande, säger Sven Ahlbin.

Har ni så mycket konkret att arbeta med?

- Vi har konkreta saker att arbeta med, sedan får vi se vad det leder till. Vi har personer att höra och några som vi har hört tidigare kan bli aktuella igen.

Har ni skäl att förhöra ex-maken igen?

- Det kanske vi har, men han släpptes ju efter häktningsförhandlingen. Vi lär inte få tag i honom nu har jag en känsla av.

Den 43-årige mannen som bodde i lägenheten där kvinnan mördades, och som troligen är den man som nu påträffats mördad, kände enligt polisen den 39-årige direktören.

Den mördade kvinnans make

Mördade kvinnans försvunna granne

Makens affärskollega

Carl Hjelm, Lennart Håård, Karolina Vikingsson