Åklagaren kräver livstid: De tänkte döda Erik

NYHETER

Livstid eller 14 års fängelse.

Det yrkade åklagaren på för de tre män som är åtalade för att ha kidnappat direktörssonen Erik Westerberg.

I går hölls slutpläderingarna i den uppmärksammade rättegången.

- Ett människorov kan inte bli värre. Erik Westerberg utsattes för fem dygns tortyr. Det var ett grymt och långdraget förlopp, sa kammaråklagare Ola Sjöstrand.

Om Stockholms tingsrätt finner det styrkt att de åtalade männen hade för avsikt att döda Erik Westerberg om inte lösesumman betalades ut kräver åklagaren livstid som påföljd. I andra hand 14 års fängelse.

Vill bli frikända

De tre åtalade männen krävde alla att bli frikända - de menar att de på olika sätt blivit indragna i kidnappardramat och att det saknas tydliga bevis som binder dem vid brottet.

Åklagaren menar att de alla var lika delaktiga i kidnappningen. Han är också övertygad om att männen hade för avsikt att döda Erik Westerberg om de inte fått lösesumman.

Erik Westerberg kidnappades i sin bostad i augusti förra året. Bunden och nedklämd i en trälåda fördes han till en stuga på Värmdö. Kidnapparna krävde hans pappa på motsvarande 11 miljoner kronor - annars skulle de döda Erik Westerberg. Två av de misstänkta greps strax efter att de tagit emot lösesumman utanför Paris. Den tredje greps på väg till Bryssel.

Anna Bengtsson